5 találat a(z) üzletbezárás cimkére

Üzletbezárás: mik a lehetőségek a dolgozó foglalkoztatására? Cikk

Milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak a dolgozó foglalkoztatására, ha be kell zárnia az üzletét? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Alkalmazottak jogállása üzletbezárás idejére Kérdés

Tisztelt Adózóna! A kérdésben érintett kft. főtevékenysége TEÁOR: 5630 – Italszolgáltatás. Tevékenységét egy piacon lévő üzlethelyiségben folytatja. Más végzett tevékenysége nincs. Az alkalmazottak száma 3 fő, akiket az Mt. szerinti munkaszerződéssel foglalkoztatnak napi 8 órás munkaidőben, havi fix munkabérrel. Ezek közül 2 fő FEOR 5133 – Pultos munkakörben dolgozik. A 3. személy, aki szintén részt vesz az italkiszolgálásban, egyúttal a cég ügyvezetője is (munkaszerződése mindkét tevékenységet tartalmazza). A NAV pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos, jogszabályban meghatározott kötelezettségének megszegése miatt az üzlet bezárását rendelte el 12 nyitvatartási napra. Ebben az időszakban a cég semmiféle gazdasági tevékenységet nem fog végezni, tekintettel arra, hogy az üzlethelyiségben folyó italszolgáltatáson felül egyéb vállalkozási tevékenysége nincs. A kérdéseim az alábbiak. 1. Miként kell kezelni az alkalmazottak foglalkoztatását az üzlet bezárásának idejére? Szabadságra, fizetés nélküli szabadságra kell küldeni őket? 2. Mennyiben tér el az alkalmazandó eljárás az ügyvezető esetében? Molnár Anikó

Dacolt az adóhatóság határozatával: tízszeres lett a bírság Cikk

Az elsőfokú adóhatóság nyugtaadási kötelezettség teljesítésének elmulasztása miatt jogerős határozatával 600 ezer forint mulasztási bírságot szabott ki a felperes terhére, valamint elrendelte az általa üzemeltetett vendéglátóipari egység 12 nyitvatartási napra történő lezárását.

Munkáltatói felmondás munkahely megszűnése miatt Kérdés

Három üzletem van, mindegyik egyszemélyes, tehát egy munkavállaló dolgozik az üzletben. Az egyik üzletem megszüntetem, mivel eladtam. Ezért az ott dolgozó munkavállalónak kénytelen vagyok felmondani rendes felmondással, mivel megszűnik a munkahelye, és a többi üzletben sem tudom alkalmazni, miután mindegyik üzletben mindig is egy személy dolgozott. Kérdésem: ebben az esetben mi a helyes, szabályszerű pontos indokolás? Köszönöm a választ!

Észak-Magyarország: 12 millió forint bírság, 23 üzletbezárás Cikk

12 millió forint mulasztási bírság, 23 üzletbezárás, ez az APEH mérlege a Csillagszóró hadműveletről az észak-magyarországi régióban - foglalta össze az akciót Tompa Krisztián, az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Operatív Ellenőrzési Főosztályának vezetője miskolci sajtótájékoztatóján pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close