68 találat a(z) ünnepnap cimkére

Ezt kell tudni a túlóráról, hogy a főnök ne nézhessen rabszolgának Cikk

Amikor a munkáltató túlórára kötelezi a munkavállalót, akkor a pihenőidejéből vesz el, melyet anyagilag és/vagy szabadidővel kell kompenzálni. Az éves plafon a törvény alapján 250 óra, az elrendelés folyamán vizsgálni kell a munkavállaló körülményeit, munkaszüneti napon pedig csak kivételes, extrém esetekben túlórázhatunk.

Munkavégzés fizetett ünnepen Kérdés

Tisztelt szakértő! Segítségét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Az idősek otthonában folyamatos munkarendben, munkaviszonyban dolgozó munkavállalóknak 2016. január hónapban hány óra volt a kötelezően ledolgozandó munkaóra (160 vagy 168 óra)? A folyamatos munkarendben dolgozók közül ki jogosult a távolléti díjra: aki beosztása szerint nem dolgozott január 1-jén vagy mindenki? Valamint még abban is szeretném a segítségét kérni, hogy aki a beosztása szerint 12 órát dolgozik, és nem folyamatosan (összefüggően 5, 10 munkanapot) van szabadságon, hány órát kell számolni a szabadsága idejére? Köszönöm a segítségét. Tisztelettel: Temesvári Éva

Munka karácsonykor, ünnepnapon: így lehet dolgozni, dolgoztatni Cikk

Az ünnepek előtti időszakban gyakran felmerülő kérdés kit, és mennyi juttatásért lehet dolgoztatni aranyvasárnap, karácsonykor és az újesztendő első napján. Cikkünkben összefoglaltuk a vasárnapi és ünnepnapi munkavégzésre, annak díjazására vonatkozó szabályokat.

Készenlét díjazása ünnepnapon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérjük tájékoztatásukat, hogy a munkavállalót milyen jogcímeken illeti meg munkabér a következő esetben: A munkavállaló általános munkarendben (hétfőtől péntekig dolgozik) informatikus munkakörben. Havidíjas bérezésű. A munkáltató nem tartozik a munka törvénykönyve 101. § (1) bekezdésében felsorolt munkáltatók közé. Nem alkalmaz munkaidőkeretet. Ha munkaszüneti napra szeretne készenlétet elrendelni a munkavállalónak, milyen jogcímen illeti meg díjazás a dolgozót erre a napra (alapbér, pótlékok stb.)? Válaszukat előre is köszönjük! Üdvözlettel, Lévay Tünde

Bt. beltagjának jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A beltag munkaviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat, és személyesen is közreműködik. Az ő esetében kell jelenléti ívet vezetni? Minimálbér alapján fizet adót, járulékokat. A bérszámfejtés során, mint normál alkalmazottnál figyelembe kell venni a pihenő és ünnepnapokat? Ez esetben többes jogviszony áll fenn. Hogyan kell ezt a T1041-es bejelentő lapon bejelenteni? Köszönöm szépen a segítségét!

Munkabér kifizetésének szabályozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Három műszakban dolgozó munkavállaló 2015.10. 31-én 22 órakor kezdte meg a munkavégzését, ami másnap reggel 6 óráig tartott. A munkáltatónak melyik időszakban kell kifizetni az erre a fordulónapra eső munkabért? Az októberi bérével 2 órát és majd a novemberi bérben a 6 órát, vagy valamennyi elvégzett munkaórát az októberi bérrel együtt? A 2015. 11. 01-jei nap specialitása, hogy ünnepnap is volt és vasárnap is. Ez esetben akkor jár a dolgozónak az ünnepnapi munkavégzésére eső bér és a vasárnapi pótlék is? Válaszát előre is köszönöm!

Vasárnapi munkavégzés Mindenszentekkor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy temető bejáratánál lévő virágbolt (a törvény szerint "virágot árusító üzlet") esetében van-e lehetőség arra, hogy a mindenszenteki nagy forgalomra tekintettel 10. 23-án és 11. 01-én 12 óra után a cég tagján és közeli hozzátartozóin kívül valamilyen formában más is részt vegyen az értékesítésben? Esetleg a megbízási szerződéssel történő foglalkoztatás vagy vállalkozóként történő munkavégzés megoldás lehet-e ezen a két napon arra, hogy elég ember legyen az üzletben a megnövekedett igények kielégítésére? Válaszát előre is köszönöm.

Bérpótlék munkaviszonyban és AM munkaánál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni a következő esetekben a bérpótlékokra vonatkozóan: Vendéglátó üzletben havi munkaidőkeretben dolgoznak munkaviszonyban a dolgozók. Nyitvatartás 10-24 óráig. Ebben az esetben helyesen járunk el, ha 18-24 óráig 30 százalék pótlékot számítunk? És munkaidőkeretben kell-e vasárnapra, illetve fizetett ünnepre pótlékot fizetni, ha be van osztva a dolgozó? És mi van, ha ugyanitt alkalmi munkavállalót foglalkoztatunk, ugyanúgy jár a vasárnapi, illetve a fizetett ünnepekre a pótlék? Alkalmi munkavállalónak kell-e szabadságot adni, ha igen, hogyan lehet kiadni? Van aki 1-2 napot dolgozik, de van aki több hónapon át havi 10-15 napot. Utóbbi esetben például ledolgozott 4 hónap alatt 56 napot, erre "járna" 8 nap szabadság, akkor még 8 napot be kell jelenteni és kifizetni, tehát nem dolgozhat például 90 napot, csak a szabadsággal csökkentett időt? Válaszát előre is köszönöm. Bordás Anna

Betegszabadság piros betűs napon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betegszabadság esetén a piros betűs ünnep (például május 1.) beleszámít-e a 15 napba azoknál, akik havibéresek, hétfőtől péntekig dolgoznak? Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás vasárnapi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Piacon üzemelő lángossütő a piaci nyitva tartáshoz igazodik, tehát kedd-péntek-szombat-vasárnap van nyitva. Kérdésem az lenne, hogy az alkalmazottaknak kell-e vasárnapi pótlékot fizetni, és, ha igen, mennyit? 2. Egy biztonsági cég rendezvényszervezéssel foglalkozik, rendezvények lebonyolításához alkalmi munkavállalókat alkalmaz jegyszedőknek, vagyonőröknek, valamint parkoltatóknak. A tevékenységéből adódik, hogy hétvégén és munkaszüneti napokon dolgoznak, kérdésem, hogy az alkalmi munkavállalóknak kell-e vasárnapi pótlékot fizetni, valamint, ha munkaszüneti napon foglalkoztatják őket, pótlékot, és ha igen, mennyit, valamint, ha nyolc óránál többet dolgoznak, milyen, és mennyi pótlékot kell nekik fizetni? 3. Virágbolt vasárnap és ünnepnapokon is nyitva van, milyen, és mennyi pótlékot kell fizetni az alkalmazottnak? Válaszát előre is köszönöm.

Folyamatos munkarend? Kérdés

A következő kérdésem lenne: egy benzinkút minden nap (hétfőtől vasárnapig) napi 16 órát van nyitva, kétműszakos munkarendben. Kéthavi (352 óra) munkaidőkeret lett megállapítva a munkaszerződésben. A munkaidőkeretbe beleszámít a fizetett ünnep, ha aznap nem dolgozik, vagy mivel ők előzetes műszakbeosztás szerint dolgoznak, és a benzinkút hétvégén, ünnepnap is nyitva van, így fizetett ünnepel nem kell foglalkoznom? Az én véleményem szerint csak a ledolgozott órákkal és a szabadságokkal kell számolnom, mivel a fizetett ünnep helyett is más pihenőnapot kapnak a dolgozók. Másik kérdésem lenne, hogy ha műszakbeosztásnál a munkavállalók szeretnének cserélni, azt milyen feltételekkel tehetik meg? Köszönöm mielőbbi válaszukat: Zsók Gabriella

Május 1-jei nyitva tartás Kérdés

Számomra még mindig nem világos, hogy virágárusító kiskereskedelmi üzletben a tulajdonoson kívül – nem családtag alkalmazott és egyszerűsített foglalkoztatott dolgozhat-e május 1-én... cibolya

Május 1-jén, anyák napján virágbolt nyitva tartása Kérdés

Meg szeretném kérdezni, hogy a virágbolt a törvény szerint hogyan lehet nyitva május 1-jén és vasárnap, anyák napján? Egyéni vállalkozóról van szó, alkalmazott dolgozhat-e, és ha igen, milyen pótlékot kell fizetni? Előre is köszönöm a segítséget: Kutasi Gabriella

Hosszú hétvégék és munkanap-áthelyezések Cikk

Hamarosan két olyan hétvége is lesz, amikor az ünnepnapok meghosszabbított pihenésre adnak lehetőséget. Ugyanakkor még munkanap-áthelyezésekkel is számítani kell idén.

Mi számít bele a tgyás-ba, gyedbe? Cikk

Várandós kismamának január 1-jétől megszűnik az egyik, módosul a másik jogviszonya. Mi számít be a terhességi-gyermekágyi segélybe, illetve a gyedbe? Olvasónk kérdésére Széles Imre tb-szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close