• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Beosztások

Tisztelt Szakértő! Több kérdés is felmerült bennem a beosztások kapcsán. Munkaidőkeretes dolgozóknál a munkáltató pihenőnapot és nem pihenőidőt alkalmaz. Valamint munkanapnak a naptári napot veszi. Ha a dolgozó vasárnap 22 órakor kezd és pénteken 06 órakor fejezi be a munkát, akkor neki a vasárnap és a péntek sem tekinthető pihenőnapnak, mert azon a naptári napon végzett munkát? A másik kérdésem, hogy ha a beosztások átnyúlnak a naptári napon, és a következő nap munkaszüneti nap, akkor hogyan történik a beosztás? Ha este 22 órakor kezdene, akkor már ugye be sem hívhatom, mert nem lenne 4 óra hossza a beosztás. Ebben az esetben hogyan szoktak eljárni? A másnapi (munkaszüneti napon) 22 órakor kezdők nem jöhetnek csak 0 órától dolgozni? Hogyan alkalmazzák ezeket a beosztásokat a gyakorlatban? Vagy érdemes áttérni a nem naptári napos elszámolásra, és akkor az előző nap 22 órakor kezdő teljes 8 órás beosztása ugye nem munkaszüneti napinak felel meg, így pótlék sem jár rá? Viszont vannak területek a cégnél, ahol ez nem gond, mert külföldre teljesítenek, így beoszthatók munkaszüneti napra és ott a dolgozók már megszokták a naptári nap szerinti elszámolást, így nem szeretnénk azon változtatni. A cég tevékenységenként is dönthet, hogy munkanapon naptári napot ért vagy csak cég szintű lehet a döntés? Köszönöm válaszát!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close