39 találat a(z) útépítés cimkére

Tovább épül az M30-as autópálya Cikk

Az alapkőletétellel ma megkezdődött a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakaszának építése, a borsodi megyeszékhelyet a magyar-szlovák határon lévő Tornyosnémetivel összekötő 57 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út uniós és hazai forrásból nettó 179,3 milliárd forintból készül el várhatóan 2021. harmadik negyedévére.

Izmosodik az építőipar, mutatjuk a húzóágazatokat Cikk

Az építőipari termelés 29,6 százalékkal haladta meg a múlt évben a 2016. évi alacsony bázist, amikor 18,8 százalékos volt a visszaesés az előző évihez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Megépül az M35-ös görbeházi csomópontja Cikk

Jövőre megépül az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja, amely kimaradt a beruházásból – jelentette be mai debreceni sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Lesz-e elég gázunk télen? A miniszter válaszol Cikk

Elegendőek a gáztartalékok a téli hónapokra, a tárolókban 4,3 milliárd köbméter, a biztonsági készletben 1,2 milliárd köbméter gáz áll az ország rendelkezésére – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

Még tart a kötélhúzás Budapest és Brüsszel között Cikk

Heteken, de akár már napokon belül is pont kerülhet annak a vitának a végére, ami eddig blokkolta az úgynevezett aszfaltügy lezárását és a 2014 és 2020 közötti forrásfelhasználásra is hatással lehet – tájékoztatták megbízható források a BruxInfót. Brüsszel első körben nem fogadta el az energiahatékonysági operatív program módosítására a kormány által benyújtott kérelmet és indoklást vár.

Szolgáltatásnyújtás és temékértékesítés harmadik országba Kérdés

Újonnan alakuló, harmadik országban működő leányvállalatunknak (Bosznia-Hercegovina) nyújtunk szolgáltatást.(útépítésnél az útalap megerősítése). A szolgáltatás munkagépek és gépkezelők ottani munkáját jelenti, kötőanyag és üzemanyag nélkül. Kérdésünk, hogy helyesen járunk-e el, ha a teljesítés helye és az illetőség a törvényi előírásoknak megfelelő, főszabályként áfa felszámítása nélkül számlázunk? Továbbá, hogy pontosan milyen áfabeli meghatározást írjunk a számlára a magyar törvényeknek megfelelően (fordított adózás, áfa hatályán kívüli) – a fent említett szolgáltatás esetén, – esetleg munkagép bérbeadása esetén, – munkagép értékesítése esetén Válaszukat előre is köszönjük!

Baj volt az aszfaltkeverővel. Valaki ráfizet Cikk

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az uniós támogatásból megvalósult útépítések ügyében az európai bizottsági (EB) döntést követően lehet szó a konkrét tehermegosztásról, a kormány eszerint fog továbblépni.

Különadó – ezt ígéri a kormány Cikk

A kormány nem tervezi, hogy különadót vet ki az útépítő cégekre, a kabinet és az Európai Bizottság között ugyanakkor "súlyos vita van" a 2007 és 2012 közötti, útépítéssel kapcsolatos közbeszerzések ügyében - közölte szerdán a Kormányzati Információs Központ az MTI érdeklődésére.

Még ezt is lehet? 15 százalék adó, hét évre visszamenőleg Cikk

Egy, hamarosan a kormány által tárgyalandó előterjesztés szerint hét évre visszamenőleg különadót vethet ki a kormány azokra az útépítő cégekre, amelyek 100 millió feletti közbeszerzést nyertek. Ebből finanszírozna egy közelgő brüsszeli büntetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó főállásban vagy mellékállásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozó elhalálozása

Lepsényi Mária

adószakértő

Lakás bérbeadása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5