67 találat a(z) órabér cimkére

Ennyivel nőttek átlagosan az órabérek Cikk

A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1184 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 százalékkal.

Munkaszüneti nap Kérdés

A fizikai dolgozók mellett a középvezetőket sem kímélte a járvány Cikk

Az idei második negyedévében 1352 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, amely az első negyedévi 1326 forinthoz képest kevesebb mint két százalékos növekedést jelent – derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. A felsőbb kategóriákban is befagyni látszanak a bérek, miközben a koronavírus jelentős elbocsátási hullámot is indukált: a BDO Magyarország szerint több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője körében 15,8 százalékot ért el a kilépési arány, szemben a 2,8 százalékos belépési aránnyal.

Órabéres munkavállaló munkavégzése hétköznapra eső fizetett ünnepen Kérdés

Órabér számítása munkaidőkeretnél Kérdés

Órabér Kérdés

Órabér – koronavírus Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Éjszakai club, heti egy napos nyitva tartással, 7 órás – heti – munkaidővel, havi munkaidőkerettel.a rendeletnek megfelelően zárva tart. Munkaszerződésükben ez szerepel: 5.3. A munkáltató és munkavállaló megállapodnak, hogy egyenlőtlen munkaidő-beosztás és órabér alkalmazása esetén a munkáltató – az Mt. 156. § (1) bekezdéstől eltérően – a munkavállaló által az adott hónapban teljesített munkaórákat számolja el és fizeti ki a munkavállalónak [az Mt. a 136. § (3) bekezdésében foglaltak mellőzésével]. A munkáltató vállalja, hogy a munkaidőkeret lejártakor a munkavállaló munkabérét az általános munkarend és a napi munkaidő, valamint a teljesített munkaidő alapulvételével számolja el. Akkor most semmit nem kell a munkavállalónak fizetnie esetleg hónapokon keresztül? Minden dolgozónak van máshol munkahelye (még), de ha ez is változik? Mi lesz a tb-ellátásukkal? Köszönettel: MZs

21 százalékkal emelkedett az átlagos fizikai órabér Cikk

2019 utolsó negyedévben 1203 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. Ez 21 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 993 forintos szintet. A felsőbb kategóriákban eközben továbbra is egyszámjegyű a bérnövekedés üteme: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2018 negyedik negyedévéhez képest 7,3 százalékos bérnövekedést tapasztalt – ez nagyjából megegyezik az egy évvel korábban mért 7,1 százalékkal.

Fizetett ünnep elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a munkaidőkeretben dolgozó óra- és teljesítménybérben dolgozók munkaszüneti napon történő munkavégzése esetében fizetendő távolléti díj fizetéséről szól. Ellentétes vélemények ütköznek. A munkaidőkeret megállapításakor a munkáltató az általános munkarend szerinti munkanapszámot osztja szét a keretben úgy, hogy ebből a munkanapszámból levonja az általános munkarend szerinti munkanapokra eső munkaszüneti napokat. Ennyit dolgozna hétfőtől péntekig az általános munkarendben dolgozó munkavállaló, a munkaidőkeretben dolgozó sem dolgozhat többet. A munkaidőkeret alkalmazásánál tehát nem éri kár a munkavállalót a munkaszüneti nap miatt, hiszen az már a keret felállításakor figyelembe lett véve, ezért részére távolléti díj fizetésre nem kerül sor! A hétfőtől–péntekig munkát végző, általános munkaidőben foglalkoztatottak esetében fizetünk távolléti díjat, a munkaidő keretben foglalkoztatottak esetén pedig nem. Tehát a munkaidőkeretben dolgozó óra- és teljesítménybérben dolgozók esetében, amikor a munkaszüneti napon nem történik munkavégzés, semmilyen díjazás nem fizetendő, még távolléti díj sem! Kérdésem a fentiek alapján, hogy munkaidőkeret esetén, folyamatos munkarendben is kell-e távolléti díjat fizetni, függetlenül attól, hogy keresetveszteség nem éri, és végez munkát vagy nem? . Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

Friss felmérés: a szakmunkások több mint fele külföldre menne Cikk

A szakemberek 57 százaléka szerint még mindig érdemesebb külföldön munkát vállalni, mint itthon, de már 43 százalékban gondolják azt is, hogy a kétkezi munkából tisztességesen meg lehet élni Magyarországon – derült ki a Fix24.hu szakemberkereső portál országos felméréséből.

Órabérszámítás részmunkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségére lenne szükségem az alábbi témában. Egy dolgozó 8 órás bére bruttó 200 ezer forint, szeretnénk efóban felvenni mellé egy 6 órás munkavállalót, órabérben. Jól gondolom, hogy az órabér kiszámítása az alábbiak szerint történik: 200 eFt/174=1149 Ft/óra lenne a 6 órás efós órabére?

Ennyivel nőtt a fizikai dolgozók órabére Cikk

Idén a második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami több mint 16 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest – derül ki a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság a Trenkwalder Recruitment Kft. több mint 7 ezer dolgozó béradatait feldolgozó elemzéséből.

Túlóraalap számítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdés-válaszban foglalkoznak a túlóraalapként kifizetendő összeggel: https://adozona.hu/kerdesek/2017_6_1_Tulora_alap_szamitasa_avg Véleményem szerint a levezetés nem helyes, mert az idézett Mt. 136. § (3) bekezdése nem az általánostól eltérő munkavégzés díjazásának kiszámítását írja le. Ezt olyan esetben lehet használni, ha egy adott dolgozónak napi általános munkarendben történő munkavégzésére járó pénz megállapítására van szükség, például napközben megbetegszik a gyermeke, és meg kell adni az aznapi munkában töltött időre járó pénzét. A rendkívüli munkavégzés idejét munkaórában állapítjuk meg, így kvázi órabéres foglalkoztatás történik. A Mt. 143. § (3) bekezdése foglalkozik a túlóradíj alaprészének díjazásával, azaz erre az "alapbér arányos része" jár. A törvény nem részletezi, hogy ez konkrétan mit jelent. Ehhez kapaszkodóként a minimálbérről és az elvárt bérminimumokról szóló kormányrendeleteket lehet figyelembe venni, amely meghatározza a havi bért, a heti bért, a napibért és az órabért. Itt a számításoknál a 174 óra jelenik meg. Így a túlóra alaprészének kifizetésénél szintén ennek a 174 órás osztószámnak kell megjelenni. Ezáltal a túlóra díjazása nem tesz különbséget, hogy melyik hónapban történt a rendkívüli munkavégzés Üdvözlettel: Kovács L. Gábor

Megízási szerződés – óradíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Egy cég megbízási szerződésben nettó óradíjat szeretne megállapítani. Kérdésem: megbízási szerződésben óradíj elfogadható? Segítségét előre is köszönöm!

Ennyit ér a diákmunka az iskolaszövetkezeteknél Cikk

Átlagosan 10 százalékkal nőttek a diák órabérek az év elejéhez képest a munkaerőpiaci trendekhez igazodva, így bruttó 1500-2500 forint között alakulnak – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) tagcégei legfrissebb adatai alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vagyoni értékű jog használatának átengedése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kiva és a kapcsolt vállalkozások

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close