43 találat a(z) átlagkereset cimkére

Itt jobban nőttek a bérek, mint a vállalkozásoknál Cikk

Tavaly novemberben 5,3 százalékkal nőttek az átlagkeresetek a népgazdaság egészét tekintve, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 6,1 százalékos volt a bruttó és a nettó bérek emelkedése. Az előző havi, októberi adatokhoz képest mindkét adat szerint 0,5 százalékponttal gyorsult a bérkiáramlás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott legfrissebb jelentéséből.

Nyugdíj: ezektől függ az ellátás összege Cikk

Mi alapján számítódik jelenleg a nyugdíj, milyen időszak jövedelme számít? Van-e jelentősége annak, ha az utolsó években magasabb jövedelemmel rendelkezünk? Javít-e ez a várható nyugdíj összegén? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíjszámítás lépésről lépésre Cikk

A nyugdíj kiszámítása összetett, több lépésből álló matekozás. Sorra vesszük a műveleteket.

Viszlát tgyás! Jön a csecsemőgondozási díj Cikk

Változik a mértéke és az elnevezése is a szülési szabadság idejére, azaz 24 hétre járó terhességi-gyermekágyi segélynek, ha elfogadja a Parlament az egészségügyi-, és egészségbiztosítási tárgyú törvénycsomagot.

A nyugdíj összegének rejtelmei. Ezért ér többet az egyik év, mint a másik Cikk

Mennyit ér a nyugdíjban egy-egy év kiugróan alacsony vagy magas keresete? Hogyan számítják be az első húsz év szolgálati időt, és hogyan a másodikat? Figyelembe veszik-e a gyermekkedvezményt a nyugdíj megállapításakor? Összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat.

Jól járt, ha a költségvetés fizeti, de nem közmunkás Cikk

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, derül ki a KSH legfrissebb gyorsjelentéséből.

KSH: 3,4 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset január-áprilisban Cikk

Január-áprilisban a bruttó átlagkeresetek 3,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a nemzetgazdaságban - a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

221 200 forint volt a bruttó átlagkereset 2012-ben Cikk

A bruttó átlagkeresetek 4,6 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 2,0 százalékkal haladták meg a múlt év első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A legalább 5 embert foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél a bruttó átlagkereset 221 177 forint volt.

Így változtak az átlagkeresetek az elmúlt 10 évben Cikk

Átlagkereset Kérdés

Az új Mt. megszüntette az átlagkereset fogalmát 2012.07.01-től. A Kjt. azonban még több helyen átlagkereset kifizetését írja elő. Ebben az esetben hogyan kellene értelmezni az átlagkeresetet, ha a jogszabály megszüntette?

Átlagkeresetek változása Magyarországon Cikk

Az átlagkereset változását foglalja össze az alábbi grafikon 2001 és 2012 között.

Nyugdíjszámításnál mennyit ér a minimálbér? Cikk

A saját jogú nyugdíj nagysága alapvetően a nyugdíj alapjául szolgáló átlagkeresettől és a szolgálati időtől függ. De mi a szerepe a minimálbérnek a nyugdíjszámításnál?

Félrevezető KSH-statisztika: zűrzavar a béreknél Cikk

2011. január–februárban a bruttó átlagkeresetek 3,1, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Csakhogy a többségnek - a statisztikával ellentétben - csökkent a reálbére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Horvátországi áfa

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Magánokirat felülhitelesítése II.

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close