hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet"

  • MTI

Nem emelhet adót az amerikai kongresszusnak az a "szuperbizottsága", amelynek az a feladata, hogy az év végig megtalálja annak a módját, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet - jelentette ki csütörtökön Washingtonban John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke.

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet" - hangsúlyozta Boehner a washingtoni Gazdasági Klubban. "A képlet nagyon egyszerű. Az adóemelés munkahelyeket semmisít meg. És a vegyes bizottság egyúttal munkahelyteremtő bizottság. Az a feladata, hogy csökkentse a hiányt, amely veszélyezteti a munkahelyteremtést hazánkban" - tette hozzá.
   
A házelnök szerint a 12 fős, fele-fele arányban demokrata párti és republikánus kongresszusi bizottságnak a kiadások csökkentésével és a társadalmi juttatások reformjával kell foglalkoznia. A testületnek, amely először a múlt héten ült össze, november 23-ig kell kidolgoznia javaslatait, amelyeket a törvényhozásnak december 23-ig kell elfogadnia.
   
Amennyiben nem születik kompromisszum arról, hogy a megszorításokat mely területre koncentrálják, akkor - az adósságplafon emeléséről megkötött, augusztus elejei egyezség értelmében - automatikusan megkezdődik egy általános, 1200 milliárdos lefaragás, amelynek csaknem a fele a Pentagon költségvetését érinti majd.
   
Barack Obama elnök, aki a múlt héten ismertette a munkahelyek létrehozására irányuló törvényjavaslat-csomagját, a tervek szerint hétfőn hozza nyilvánosságra a deficitcsökkentéssel kapcsolatos elképzeléseit a "szuperbizottsággal".
   
Boehner kedden bírálta Obama munkahelyteremtő programját, hangsúlyozva, hogy az nem más, mint a gazdasági növekedést serkentő politika "silány behelyettesítése", s a magánszektor az igazi munkahelyteremtő Amerikában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close