hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet"

  • MTI

Nem emelhet adót az amerikai kongresszusnak az a "szuperbizottsága", amelynek az a feladata, hogy az év végig megtalálja annak a módját, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet - jelentette ki csütörtökön Washingtonban John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke.

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet" - hangsúlyozta Boehner a washingtoni Gazdasági Klubban. "A képlet nagyon egyszerű. Az adóemelés munkahelyeket semmisít meg. És a vegyes bizottság egyúttal munkahelyteremtő bizottság. Az a feladata, hogy csökkentse a hiányt, amely veszélyezteti a munkahelyteremtést hazánkban" - tette hozzá.
   
A házelnök szerint a 12 fős, fele-fele arányban demokrata párti és republikánus kongresszusi bizottságnak a kiadások csökkentésével és a társadalmi juttatások reformjával kell foglalkoznia. A testületnek, amely először a múlt héten ült össze, november 23-ig kell kidolgoznia javaslatait, amelyeket a törvényhozásnak december 23-ig kell elfogadnia.
   
Amennyiben nem születik kompromisszum arról, hogy a megszorításokat mely területre koncentrálják, akkor - az adósságplafon emeléséről megkötött, augusztus elejei egyezség értelmében - automatikusan megkezdődik egy általános, 1200 milliárdos lefaragás, amelynek csaknem a fele a Pentagon költségvetését érinti majd.
   
Barack Obama elnök, aki a múlt héten ismertette a munkahelyek létrehozására irányuló törvényjavaslat-csomagját, a tervek szerint hétfőn hozza nyilvánosságra a deficitcsökkentéssel kapcsolatos elképzeléseit a "szuperbizottsággal".
   
Boehner kedden bírálta Obama munkahelyteremtő programját, hangsúlyozva, hogy az nem más, mint a gazdasági növekedést serkentő politika "silány behelyettesítése", s a magánszektor az igazi munkahelyteremtő Amerikában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink