4 találat a(z) kongresszus cimkére

Nem nyújtották be Trump adóbevallási dokumentumait a kongresszusnak Cikk

Az Egyesült Államok adóhivatala (IRS) és pénzügyminisztériuma a másodszori határidőre sem nyújtotta be Donald Trump amerikai elnök adóbevallási dokumentumait a kongresszusnak.

Külföldi szakmai kongresszus Kérdés

A kft. tagjának (nem személyesen közreműködő) külföldi szakmai kongresszuson való részvételi díj után van-e adófizetési kötelezettsége a kft.-nek, illetve a tagnak. A szakmai kongresszus témája a vállalkozás tevékenységével összefüggő.

Orvosok kongresszus-látogatási költségeinek átvállalása Kérdés

Tisztelt Cím! Egy kft. kórházak részére értékesít egészségügyi eszközöket, orvosi segédeszközöket. A cég orvosokkal köt megbízási szerződést a következő okokból. Az orvosok a kft. által értékesített eszközökhöz témájában kapcsolódó egészségügyi kongresszusokon vesznek részt, amely alkalmakkor a kft. állja az orvosok utazási, szállás, regisztrációs díj, szakanyagok, kiadványok költségeit, valamint az üzleti vendéglátás indokolt mértékű költségeit. Az orvos megbízott az ügy ellátásáért külön díjazásban nem részesül. Az orvosok feldolgozzák, majd a kft. üzletkötői részére előadják a szakmai kongresszuson elhangzottakat laikusok számára is érthető nyelven. A megbízás célja, hogy a legújabb tudományos, kutatási, fejlesztési ismeretek és eredmények hasznosulhassanak mindkét szerződő fél tevékenysége során, ezáltal felek munkájukat magasabb színvonalon végezhessék, és különösen a kft. termékeinek hatékonyabb értékesítése elérhető legyen. A költségekkel való elszámolás a megbízó nevére kiállított számla alapján történik. Az előbbiekben leírt esetben a kft. elszámolhatja-e az orvosok kongresszus-látogatással kapcsolatban felmerült, a fentiekben felsorolt költségeit adómentesen (tao, juttatások járulékai nélkül)? Az orvosok sem munkaviszonyban, sem tagi jogviszonyban nincsenek a kft-vel. Van-e olyan az előző esetről leírtakban, ami valamelyik adójogszabályba ütközik? Előre is köszönöm a válaszukat!

"Az adóemelés, úgy hiszem, szóba sem jöhet" Cikk

Nem emelhet adót az amerikai kongresszusnak az a "szuperbizottsága", amelynek az a feladata, hogy az év végig megtalálja annak a módját, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet - jelentette ki csütörtökön Washingtonban John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close