hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munka gyed alatt: mire kötelezhető a munkáltató?

  • adozona.hu

Milyen feltételekkel köteles a munkáltató alkalmazottját foglalkoztatni, ha a munkavállaló éppen gyeden van? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Jelenleg gyeden vagyok a második gyermekkel. Az első baba születése után nagyon hamar (fél év múlva) visszamentem dolgozni, részmunkaidőben, mert akkor helyettesítéssel oldották meg a távollétem alatt a munkavégzést, és nem sokkal ezután újra szükség volt rám. Most viszont felvettek valakit a helyemre. A második gyermek születése előtt kb. 1 évig újra a régi (középvezetői) pozíciómban dolgoztam, teljes munkaidőben. A kérdéseim az új helyzet kapcsán: a munkáltató akkor köteles visszavenni, amikor én szeretném, vagy "húzhatja" a gyed lejártáig (a gyermek kétéves koráig)? Kötelezhető-e a munkáltató arra, hogy alkalmazzon, ha nem a régi pozíciómban szeretnék dolgozni, és nem 8 órában, hanem kvázi beosztottként (akár a helyemre felvett ember alatt), és csak 6 órában?

Nem derül ki a kérdéséből, hogy gyed, gyes mellett szeretne munkát végezni, vagy ezeket nem kívánja igénybe venni. Első lépésként a visszatérés szándékát  be kell jelenteni a munkáltatónak írásban, ami megvéd későbbi vitáktól, időhúzástól. (A tájékoztatás megtételére nincs kötelezően előírt határidő, a gyakorlatban általában 30 napot alkalmaznak.)

A Tgyás és Gyed jogosultságnál kizáró feltétel a díjazás ellenében végzett keresőtevékenység, persze, ha lemond ezekről a juttatásokról, megszakíthatja a fizetés nélküli szabadságát. A munkáltató pedig már a gyed ideje alatt is köteles Önt visszavenni. 2011. március 31. után a szülő, gyermeke egyéves kora után gyes folyósítása mellett heti harminc órát meg nem haladó időtartamban folytathat munkát, a munkáltató által meghatározott munkavégzési helyen (a munkavállaló otthonában továbbra is időkorlátozás nélkül végezhet munkát).

Alapesetben a munkáltató a fizetés nélküli szabadságát megszüntető munkavállalót eredeti munkaszerződése szerint köteles foglalkoztatni.

Lehetséges megoldás lehet a fentiekre tekintettel a részmunkaidőben történő foglalkoztatás is. Azaz a korábban teljes munkaidőben dolgozó szülő ahhoz, hogy 2011. március 31. után is jogosult maradjon a gyermekgondozási segélyre, munkaszerződése módosításával kérheti munkáltatójától, hogy foglalkoztatása részmunkaidőben - heti harminc órát (vagyis napi hat órát) meg nem haladó időtartamban - történjen.

A Mt. 84/A.§ (1) bekezdése kimondja, ha a munkavállaló a teljes vagy részmunkaidős foglalkoztatás kapcsán kezdeményezi a munkaszerződés módosítását, a munkáltat mérlegelési jogkörében eljárva - jogos érdekére, így különösen a munkaszervezés körülményeire, a gazdaságos működés és a munkakör betöltésének feltételeire tekintettel - dönt a módosításra vonatkozó ajánlat elfogadásáról. A munkáltató a döntéséről tizenöt napon belül írásban köteles a munkavállalót tájékoztatni.

A kérésének megfelelő foglalkoztatásra csak munkaszerződése módosításával kerülhet sor.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close