hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az alacsony adózás híve Orbán, de harmonizálni nem akar

  • MTI

Magyarország mindig az alacsony adózás híve lesz, és nem akarja, hogy az adórendszereket európai szinten harmonizálják - jelentette ki Orbán Viktor azon a sajtótájékoztatón Dublinban, amelyet Enda Kenny ír kormányfővel folytatott szerdai tárgyalása után tartott.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, az alacsony adók versenyt generálnak, és az Európai Unió gazdaságának szüksége van erre a belső versenyre. Mint fogalmazott: "nagy szimpátiával és elismeréssel követjük azt a küzdelmet, amelyet Írország folytat a gazdasága rendbe tétele érdekében".
   
A megbeszélésen - mint azt a két miniszterelnök elmondta - téma volt Horvátország EU-csatlakozása is. Ezzel kapcsolatban Orbán közölte: még június vége előtt szeretnék befejezni a horvátokkal a tárgyalást. Ez lehetséges, hogy ha megvan a politikai akarat - hangsúlyozta, hozzátéve: ezért arra kéri a tagállamok miniszterelnökeit, hogy támogassák ezt a célt.
   
A magyar kormányfő elmondta: "nagy küzdelmet folytat" azért, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Tanács között létrejöjjön egy megállapodás a gazdasági kormányzás alapját adó hat jogszabályról. Az EP-től több mint kétezer módosító indítványt kapott, és bonyolult kompromisszumokat kell kötni, hogy a megállapodás, illetve a törvények megszülessenek. Ezért - mint mondta - arra kérte ír kollégáját, támogassa őt ezeken a tárgyalásokon. Enda Kenny támogatásáról biztosította Orbánt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink