hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

"Pálfordulás nyugdíjügyben"

  • MTI

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj lehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence szerint egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta 2010-ben: "Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és afölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit."
   
A politikus közlése szerint az LMP egy éve azt írta a választási programjának 101. oldalán: "A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell". A Jobbik választási programjának 34. oldala fogalmazott talán a legegyértelműbben: "az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk" - emlékeztetett.
   
Rétvári Bence szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása. Most mégis ellenzik, hogy a közrendvédelmi feladatok ellátásában tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók. A KDNP alelnöke azt mondta, felelőtlenül politizálnak azok a pártok, melyek számára csak egy alapelv létezik: a kormány politikájának ellenzése. Ennek érdekében a saját maguk által leírt programjukkal ellentétes véleményt fogalmaznak meg most.
   
"Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok a véleményük ilyen gyors és radikális megváltoztatására. Ellenkező esetben önmagukat hiteltelenítik" - fogalmazott a kormánypárti politikus.Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, megtévesztő rémhírkeltésen - mutatott rá.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizában kapott kölcsön kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pótbefizetéssel terhelt kft. üzletrészének eladása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Duális képzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink