hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Illegális öntöde: tizenkétmilliós bírságra számíthat a tulajdonos

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei hatósági ellenőrzést tartottak egy budapesti ingatlanon. Az itt talált anyagok eredetét a tulajdonos nem tudta igazolni és nem volt fémkereskedelmi engedélye sem. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ingatlan tulajdonosa ellen fémkereskedelmi eljárást indított, a bírság várható összege 12,6 millió forint.

Az ellenőrzés során alapos gyanú merült fel arra nézve, hogy engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység zajlik, mivel az ingatlan területén a pénzügyőrök egy fém olvasztására alkalmas kohót, több öntőformát, mérleget, sajtológépeket és egyéb, fémöntéshez alkalmazott kézi eszközöket, valamint ólom akkumulátorokat, fémhulladékokat, kerítéselemeket, illetve rendszámtáblákat találtak. Az ingatlan egyik melléképületében alumínium anyagú öntött tömbökre bukkantak. A pénzügyőrök az eljárás során lefoglaltak mintegy 27 ezer kg fémhulladékot, valamint értesítették a területileg illetékes természetvédelmi és vízügyi felügyelőség munkatársait.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink