hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A NAV és az FTC is cáfol: nincs házkutatás a székházban

  • MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), illetve a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető cég is cáfolta azt a médiaértesülést, mely szerint a NAV nyomozói házkutatást tartanak a zrt. székhelyén.

Burillák Attila, a NAV szóvivője az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: "Kategorikusan cáfolom, hogy a nyomozók megszállták volna az FTC székházát".
   
Hasonló tartalmú közleményt juttatott el az MTI-hez péntek délután Féderer Andrea, a labdarúgócsapatot működtető zrt. kommunikációs igazgatója is:    "Nem tartott senki házkutatást a labdarúgócsapatot üzemeltető cég székhelyén, de még csak nyomozók sem érkeztek ennek kapcsán az Üllői úti székházhoz pénteken."
   
A nap során korábban a HavariaPress - majd rá hivatkozva az Index - azt írta, hogy a NAV nyomozói pénteken megjelentek az Üllői úti klubházban, ahol iratokat keresnek.
   
Berki Krisztián, a labdarúgóklub korábbi vezérigazgatója csütörtökön jelentette be: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe tulajdonossal. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően - amelyen új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.
   
Szerdán arról írt a Blikk, hogy egy magát megnevezni nem kívánó férfi kedden feljelentést tett Berki Krisztián ellen azért, hogy kiderüljön, a BK Management Kft. tulajdonosa el tud-e számolni közel 25 millió forinttal.
   
A Blikk, illetve a Népszabadság információi szerint Berki ellen már a zrt. is feljelentést fontolgatott. A futballklub vezetői által az elmúlt évben összeállított lista szerint 24.904.680 forinttal nem számolt el a zrt.-t két éven át, tavaly júniusig vezető Berki, aki nyolc részletben vett fel ekkora összeget.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink