hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szja-bevallás: hol van az egységcsomag?

  • MTI

Az adóhivatal januárban valamennyi adózónak, aki az elmúlt évben saját maga nyújtott be a személyi jövedelemadó bevallást már postázta a kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatványokat.

Azok az adózók, akik mégsem kapták meg adócsomagjukat az adóhivatal tájékoztatása szerint a következő módon szerezhetik be a szükséges nyomtatványt:

A kötelezettség teljesítéséhez szükséges programok az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) ingyenesen letölthetők, melyek lehetőséget adnak arra, hogy a letöltött nyomtatványt a kitöltés után kinyomtatva beküldjék az adóhivatalba. A kitöltéshez először az ÁNYK-AbevJava keretprogram letöltése szükséges, ezt követően pedig a 0953-as bevallás kitöltő programja. Amennyiben elektronikus aláírásra regisztráltatták magukat az okmányirodában, adóhivatalban vagy elektronikus bevallás benyújtására jogosult személynek meghatalmazást adtak elektronikus úton is továbbíthatják a bevallást.

Akik internetes hozzáféréssel nem rendelkeznek vagy nem kaptak a tömeges postázás során egység csomagot azok az adóhivatal ügyfélszolgálatain térítésmentesen kérhetik a kötelezettség teljesítéséhez szükséges 0953-as nyomtatványt.

A bevallások benyújtásával kapcsolatos további kérdésekre a 06-40-42-42-42-es telefonszámon adnak válaszokat, illetve az APEH regionális igazgatóságainak központi ügyfélszolgálatain található internetes gépen elkészíthetik és ki is nyomtathatják bevallásukat.

A személyi jövedelemadó bevallások benyújtási határideje (egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésre kötelezett magánszemélyek kivételével) 2010. május 20.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink