hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Álnévvel is működik az APEH ingatlankalkulátora

  • adozona.hu

Az APEH pénteken feltette a honlapjára az ingatlanok becsült forgalmi értékét előállító kalkulátorát. Eddig mindenki abban a hiszemben volt, hogy a becsült forgalmi értéket csak előzetes adatkezelési nyilatkozat és naplózás után lehet lekérni. Az Adózóna tesztelte a kalkulátort, ami a személyes adatok megadása nélkül is kiszámolta a becsült forgalmi értéket.

Ingatlankalkulátor-teszt
Forrás: Adózóna
A kalkulátor nem saját névvel történő használhata az ügyfélkapun nem regisztrált felhasználó számára lehetséges, miután a kalkulátorhoz kapcsolódó tájékoztatót elfogadta. Az adóazonosítójel megadása elvileg ugyan kötelező, de az Adózóna szakértője szerint bármilyen (akár nem létező) adóazonosító megadható, amelyik megfelel az adóazonosítójel képzési szabályainak. Ilyen például a 8349283300. A névhez, mondta Angyal József, legalább egy betűt be kell írni, mondjuk X-et. Az e-mail címhez mondjuk [email protected] -t. Ezek után pedig megadhatjuk az ingatlan szükséges adatait (irányítószám, utca, házszám, ...) és a kalkulátor kiszámítja az lakóingatlan becsült értékét. Ezt követően az Adózóna is kipróbálta, hogy "nyom nélkül" kiszállhatunk a kalkulátorból, ha nem kérünk értesítést email-ben és nem mentjük el az adatlapot.  
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásétterem

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close