hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Már idegen nyelveken is hozzáférhetőek az APEH "feketelistái"

  • dr. Marosi Andrea

Megújult és bővült az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) idegen nyelvű honlapja, most már az angol mellett német és francia nyelven is elérhetőek az információk, szolgáltatások, közöttük az adóhatóság "feketelistái" is.

Az idegen nyelvű honlap látogatottsága az APEH felmérése szerint igen nagy, nemcsak Európából, hanem Észak- és Dél-Amerikából, sőt Ázsiából és a csendes-óceáni térségből is vannak rendszeres látogatók - derül ki az adóhatóság sajtóközleményéből. Elsősorban külföldi cégek, érdeklődő üzleti befektetők, Magyarországon élő és adózó, illetve belföldön nem letelepedett, de itt adózó külföldiek, és nem utolsósorban diplomaták keresik fel a weblapot. Az adóhatóság célja, hogy akiknek külföldiként adóügyeik keletkeznek Magyarországon, az eddiginél több információhoz jussanak közvetlenül. Az interneten ezért az érintettek már nemcsak a magyar adórendszerrel kapcsolatos általános információkról tájékozódhatnak, hanem a külföldieket érintő speciális szabályokról, ügyintézési folyamatokról is útbaigazítást kaphatnak.

Az új szolgáltatások egyikeként most már angol, francia és német nyelven is elérhetőek az APEH úgynevezett "feketelistái". Vagyis a külföldieket is arra biztatja az adóhatóság, hogy üzletkötés előtt tájékozódjanak leendő partnereikről, arról, hogy van-e adótartozásuk, nem állnak-e végrehajtás alatt, nincs-e felfüggesztve az adószámuk. Az idegen nyelvű oldalakon publikációk, valamint az APEH eredményei is hozzáférhetőek szerdától.



Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink