hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Változik a fejlesztési adókedvezmény

  • MTI

Változtak a fejlesztési adókedvezmények így például a keddtől beadott fejlesztési adókedvezményi kérelmekre akkor is jár a kedvezmény, ha végrehajtást indított az adóhatóság a cég ellen, és azt sikeresen foganatosította - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

Az adókedvezmények általános feltételei között változatlanok maradtak azonban azok a szabályok, amelyek azt írják elő, hogy a kedvezményért cserébe mennyi ideig kell működtetni a beruházás nyomán létrejött termelő egységet, hány munkahelyet, mennyi ideig kell fenntartani. Változott viszont az a szabály, amely az adókötelezettség megsértése esetén megvonja az adókedvezményt. Eddig az adóhatóság által indított végrehajtási eljárás automatikusan megszűntette a kedvezményt, egy esetet leszámítva: amennyiben a hatóság fizetési könnyítést engedélyezett. Az új rendelet az engedményt kiegészíti azzal, hogy marad az adóhatósági végrehajtás esetén is az adókedvezmény, amennyiben a végrehajtás sikeres volt, tehát volt vagyona a cégnek.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Víztakarékossági program

Nagy Norbert

adószakértő

Nyelvvizsga-szervezési díj

Nagy Norbert

adószakértő

Gyógyszerforgalmazási adókedvezmény bevallása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink