hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mégis készülhet új adócsomag

  • MTI

Mégis készülhet az idén új adómódosítási csomag, tekintettel arra, hogy a szerdai ötpárti találkozón konszenzus alakult ki arról: az adózás egyszerűsítéseit és a gazdaság kifehérítésére szolgáló intézkedéseket meg kellene őrizni a korábbi adócsomagból - írta a hétfői Világgazdaság.

A kormány által a korábbi adócsomagból kimentett passzusok közül a lap szerint a legjelentősebb a jó adósok listájáról szóló kezdeményezés. A módosítás lényege: a listán szereplő adózók számára még közbeszerzések esetén sem lenne kötelező a nullás adóigazolás bemutatása - olvasható a cikkben.

A lap megállapítása szerint a költségvetéshez kapcsolódó törvény átfésülésekor az tűnik ki, hogy a kormány csak olyan adójogszabály-módosításokat hagyott meg, amelyek egyáltalán nem érintik a költségvetési bevételeket.

Ilyen például a közteheralapok egységesítése - emeli ki a lap, utalva arra, hogy jövőre a munkaadók járulékát és a szakképzési hozzájárulást a tb-járulék alapja után, a munkavállalói járulékot pedig az egyéni egészségbiztosítási járulékalap szerint kell fizetni.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink