hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kormányszóvivő: szóbeli konzultáció az adótörvényekről

  • MTI

Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten a kabinet ülését követő tájékoztatón. A Fidesz szerint a nagy hallgatás miatt az emberek megalapozottan tarthatnak attól, hogy a kormány adóemelésre készül, vagy semmilyen elképzelése nincs az adótörvényekről.


Budai Bernadett kérdésre válaszolva közölte: a kormányülésen arról döntöttek, hogy a kabinet jövő szerdán megadja a felhatalmazást a minisztereknek arra, hogy ismertessék a kormány álláspontját az érdekvédelmi szervezetekkel.

Daróczi Dávid kormányszóvivő korábban azt közölte, hogy nyár eleje óta zajlanak egyeztetések a szakértőkkel az adójavaslatról, amelyet szeptemberben kell benyújtaniuk a parlamentnek.

Az MSZP-frakció augusztus 26-i frakcióülésén a költségvetéssel összefüggő kérdésekről és az adóról is tárgyal.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta, a nagy hallgatás miatt megalapozottnak tűnik az emberek félelme attól, hogy a kormány titokban újabb adóemelést készít elő, vagy valójában semmilyen elképzeléssel nem rendelkezik ezen a területen sem, tovább sodródik.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy sajtóhírek szerint Veres János pénzügyminiszter a nap folyamán ismertette volna a jövő évre vonatkozó adójavaslatokat.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Dán jövedelem adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Fehér kártya

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink