36 találat a(z) Veres cimkére

Veres: csak két adókedvezmény maradjon Cikk

Elkerülhetetlennek nevezte a pénzügyminiszter az adókedvezmények jelentős mértékű szűkítését a K and H Bank konferenciáján szerdán Budapesten.

Veres: az adóváltozások összege nullszaldós Cikk

A bejelentett adóváltoztatások összege mind 2009-ben, mind 2010-ben a költségvetés szempontjából lényegében nullszaldós - mondta egy reggeli televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter.

Veres: lesz költségvetés, nem lesz áfa- és szja sávhatár-emelés Cikk

Meggyőződésem, hogy lesz Magyarországnak elfogadott költségvetése, ez az ország érdeke, és biztosan lesznek felelős parlamenti képviselők, akik megszavazzák a kormány javaslatát - nyilatkozta Veres János a Parlamentben. A pénzügyminiszter szerint nem lesz áfaemelés, nem lesz szja-sávhatáremelés, és 80 ezer forintban maximálják a 13. havi nyugdíjat.

Veres: kormányzati nem a 22 százalékos áfára Cikk

Bár az adótörvények módosítása között szavazástechnikai okból a kormány támogatási listáján szerepel az MDF által javasolt áfaemelés 20 százalékról 22 százalékra, a kormánytagok nemmel fognak szavazni - jelentette be Veres János pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

Kóka: az SZDSZ kész újraszámolni az adócsomagot Cikk

A világgazdasági válság magyarországi hatásairól tárgyalt vasárnap délután az SZDSZ frakcióvezetője Veres János pénzügyminiszterrel.

Veres: Robin Hood adó nélkül nincs támogatás Cikk

A pénzügyminiszter szerint nem lesz pénz a távhődíj kompenzálására, ha az Országgyűlés nem fogadja el a Robin Hood-adót. Veres János elmondta: továbbra is az a véleménye, hogy nem alanyi jogon kellene a kompenzációt bevezetni.

2009: 11 százalék, cégautó, munkáltatói járulék Cikk

A jövő évi, az Országgyűléshez pénteken benyújtandó adóváltoztatások tervezete nyomán összességében 205 milliárd forinttal csökken az adóterhelés, ennek harmada a lakosságnál, kétharmada a vállalkozásoknál jelentkezik - közölte Veres János pénzügyminiszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón.

MSZP, Fidesz, SZDSZ, KDNP, MDF: ki mit gondol az adócsökkentésről? Cikk

Csak fokozatos adóteher-csökkentésre lát lehetőséget a következő időszakban Veres János pénzügyminiszter, aki szerint olyan mértékű változtatás hajtható csak végre, amely nem veszélyezteti a konvergenciaprogramban 2009-re kitűzött, 3,2 százalékos GDP arányos államháztartás hiány elérését.

OÉT: bírálatok kereszttüzében az adó- és járuléktörvények Cikk

A jövő évi adó- és járuléktörvények tervezete szerint összesen 145 milliárd forint tehercsökkenés valósulhat meg, amelyből 100 milliárddal részesednek a vállalkozók, 45 milliárddal a lakosság - mondta Veres János pénzügyminiszter kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén, ahol a munkáltatói és a munkavállalói oldal is élesen bírálta az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos tervezett adóját.

Veres nélkül tervezett Gyurcsány Cikk

Veres Jánost kihagyták a nemrég nyilvánosságra hozott adócsomag összeállításából - írja az Index.

Kormányszóvivő: szóbeli konzultáció az adótörvényekről Cikk

Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten a kabinet ülését követő tájékoztatón. A Fidesz szerint a nagy hallgatás miatt az emberek megalapozottan tarthatnak attól, hogy a kormány adóemelésre készül, vagy semmilyen elképzelése nincs az adótörvényekről.

Veres: jelentősen egyszerűsödött az adózás Cikk

Az elmúlt két évben valamennyi adónemben jelentősen egyszerűsödtek a bejelentési és a bevallási szabályok, a kormány célja az egyszerűsítés folytatása - mondta Veres János pénzügyminiszter.

Az adócsalás elleni küzdelem és a megtakarítások adóztatása Cikk

Az áfamértékek megváltoztatásával nem lehet befolyásolni az ár- és versenyképességi viszonyokat - összegezte Veres János szerdán az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozásán az áfáról folytatott informális véleménycsere következtetéseit.

Veres 200 milliárd forintos teherkönnyítés lehetséges Cikk

A 2009. évi adóváltoztatások keretében 200 milliárd forintos teherkönnyítésre lát lehetőséget a Pénzügyminisztérium, ezen belül a direkt adókönnyítésre 100 milliárd forint juthat - mondta Veres János pénzügyminiszter a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén.

A kormány keresi az EU-konform megoldást a hipára Cikk

Magyarországon szükség van adócsökkentésre, s erre megvan a reális lehetőség - mondta Veres János pénzügyminiszter hétfőn; konkrétumokat nem árult el, csak annyit, hogy az arányok és az adózási gyakorlat megváltoztatásával kívánnak forrást teremteni az adócsökkentésre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tévesen könyvelt óvadék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Önköltségszámítás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close