hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Töltse ki adóbevallását a könyvtárban!

  • MTI

Együttműködési megállapodást kötött az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a szegedi Somogyi-könyvtár, mely szerint a bibliotéka helyszínt biztosít az igazgatóság kihelyezett ügyfélszolgálatának - tájékoztattak pénteken az érintettek.



Csurgó Edit az igazgatóság végrehajtási és felszámolási szakigazgatója elmondta: a programba bekapcsolódott a makói József Attila Városi Könyvtár és a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ is.

A program célja az, hogy azok az adózók, akik nem rendelkeznek internetes hozzáférési lehetőséggel, a könyvtárakban elhelyezett gépeken kitölthetik, leellenőrizhetik bevallásukat és a helyszínen, le is adhatják adóívüket. Probléma esetén az adóhivatal munkatársai segítséget is nyújtanak a bevallások kitöltésében. A kihelyezett ügyfélszolgálatok pénteken és szombaton várják az adózókat.

A vezető elmondta: az egyéni vállalkozóknak nem minősülő, valamint az áfa fizetésére nem kötelezett, továbbá az őstermelői tevékenységet folytató magánszemélyeknek az idén május 20-ig kell benyújtaniuk 2007. évi személyi jövedelemadó bevallásukat.

A Dél-alföldi igazgatósághoz május 14-ig 271.620 szja-bevallás érkezett, melynek 31, 4 százalékát Csongrád megyében nyújtották be. A megyei 85.213 darab bevallás 53 százalékát internetes nyomtatványkitöltő és ellenőrző program segítségével készítették el, 27 ezren pedig elektronikus ügyfélkapu segítségével továbbították bevallásukat.

A hagyományos papír alapú bevallást az adóívüket benyújtók mindössze 16 százaléka választotta. A következő napokban egyébként a megyében még 59 ezer magányszemély bevallását várja az APEH.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Duális képzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Mobiltelefon készülékvásárlási keret

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

SZÉP-kártyás fizetés esetén számla kiállítása cég nevére

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink