hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Családi pótlék: rászorultság-elvű támogatáspolitikát javasol az SZDSZ

  • MTI

A Liberális Gazdasági Tanács a hétvégén megvitatta az SZDSZ közteherviselés átalakításáról szóló programját, amelynek egyik javaslata változtatna a családi pótlék jelenlegi rendszerén.

A liberális párt megemelné a családi pótlékot, és az emelt összeget egyúttal megadóztatná. Így az alacsony jövedelműeknél érdemben nőne, a tehetősebbek esetében pedig csökkenne az állami támogatás összege. Ez a rászorultságon alapuló változtatás úgy erősíti a társadalmi igazságosságot, hogy eközben csökkenti a jövedelmek közötti különbséget, hiszen a valóban rászorulókat a mainál nagyobb mértékben támogatná az állam. Az SZDSZ által javasolt változtatás a költségvetésben több száz milliárdos mozgásteret eredményezne. Ezt az összeget érezhető adócsökkentésre és az államadósság törlesztésére lehetne fordítani.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink