hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Közalkalmazotti kölcsön, részvény utáni adózás, családi adókedvezmény átruházása

  • adozona.hu

Köztartozásnak számít-e a közalkalmazottként felvett kölcsön? Átruházható-e a családi adókedvezmény? Milyen szabályokat kell figyelembe venni, ha valaki külföldön lottózik?

Vállalattól kapott 9 db 25000 Ft névértékű részvényemet adtam el 37000 Ft/db áron. Az a kérdésem, hogy jövőre az adóbevallásomkor mekkora adót/járulékot kell ezután fizetnem.

A felvetett kérdés elegendő információ hiányában nem válaszolható meg. A kérdésből nem derül ki, hogy a magánszemély mikor, milyen jogcímen szerezte az értékpapírt és az sem, hogy a szerzés időpontjában annak ellenértékét megfizette-e?

Társas vállalkozásomat 2006. decemberében eladtam / kft egy személyes /. 2006. augusztusa óta betegállományban voltam és tartottak egészen a 90 nap lejártáig 2007. március végéig. A háziorvosom azt javasolta kérjek a TB-től egyedi méltányossági alapon tovább táppénzt. / lombik kezelésen veszek részt. Kérdésem, hogy jelentkezzek-e inkább a munkanélküli hivatalban vagy kérjem a méltányossági tb megállapítását.

Válaszadásra az OEP az illetékes.

Közalkalmazott élettársakként használt lakást vásároltunk 2006. májusában. Számításaink szerint járna nekünk 120 ezer forint adójóváírás, de mivel tulajdonhoz jutottunk így illetéket is kell fizetnünk, amit kérelmünk hatására határozat alapján 2 év alatt tudunk törleszteni. Ez a jogszabály szerint köztartozásnak minősül, tehát nem vehetjük igénybe az adójóváírást, amíg nem törlesztjük vagy van arra mód hogy ezt az adójóváírást az illeték számlára jóváírják?

Nem minősül köztartozásnak az az összeg, amelynek megfizetésére a magánszemély részletfizetési engedélyt (határozatot) kapott.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kondipark adóvonzata

Nagy Norbert

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink