hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Álellenőrök is „razziáznak” az APEH nevében

  • adozona.hu

Álellenőrök is „razziáztak” az adóhatóság nevével visszaélve a közelmúltban a Balaton partján, illetve az ország egyéb területein – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH).

APEH igazolvány Nagyításhoz kattintson a képre!

Forrás: adozona.hu

A Dél-dunántúli Regionális Igazgatóság munkatársait a hétvégi balatoni akció során az egyik ellenőrzött adózó arról tájékoztatta, hogy nem sokkal korábban járt nála egy revizor, és mindent rendben talált. Az ügyfél az álellenőrnek az eljárásért 4000 forintot fizetett ki. 


Az APEH ezért felhívja az adófizetők figyelmét arra, hogy az „igazi” APEH ellenőrök nem csak a hatósági igazolványukkal, hanem egyéb dokumentumokkal is igazolják megbízásukat az ellenőrzés lefolytatására, és végrehajtható határozat hiányában nem kérnek semmilyen jogcímen pénzt.


Az ellenőrzést végző revizorok a hatósági igazolványuk felmutatása mellett hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevéllel igazolják kilétüket - amennyiben ez nem így történne, akkor az ellenőrzés kezdetekor az megkövetelhető. Emellett jogszabályokban rögzített módon több oldalas hatósági jegyzőkönyvben rögzítik az ellenőrzés tényét és a helyszíni megállapításokat. Amennyiben hibát, hiányosságot tárnak fel, akkor a szankcióként kiszabott bírság összegéről, annak kifizetési módjáról és határidejéről minden esetben határozat készül – hangsúlyozza az adóhivatal.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ajándék kupon

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Unión kívüli szolgáltatás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink