hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A közbeszerzési törvény és más jogszabályok módosítása is az Országgyűlés napirendjén lesz ma

  • MTI

Az állami projektértékelői jogviszonyról, a közbeszerzési törvény módosításáról, valamint egyes külügyi tárgyú törvények módosításáról is tárgyal az Országgyűlés csütörtökön.

Az állami projektértékelői jogviszonyról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény és a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosításának célja az indoklás szerint az európai uniós források szabályos felhasználásának további megerősítése azáltal, hogy az állami projektértékelői jogviszony létesítéséhez ezentúl szükséges lesz az általános összeférhetetlenségi nyilatkozat és az érdekeltségi nyilatkozat benyújtása.

A közbeszerzésekről szóló törvényt az indoklás szerint Magyarország európai uniós tagságából eredő kötelezettségeivel összefüggésben módosítják. A javaslat arra is lehetőséget ad, hogy az ajánlatkérő a túlzottan magas árú, vagy manipulatív módon árazott, de az értékelés során legkedvezőbbként kikerülő ajánlat esetén visszautasíthassa a szerződéskötést.

Egyes külügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslattal a konzuli tisztviselőkre, valamint a munkájukban közreműködő konzuli ügyintézőkre vonatkozó

képzési és vizsgakötelezettségeken változtatnak. A felkészülési követelmények meghatározásakor a konzuli szakmai tanfolyamot magában foglaló képzés és szakvizsga mellett hangsúlyt kap a konzuli munkakörben szerzett korábbi munkatapasztalat is.

Az egyes törvényeknek a közigazgatás fejlesztésével összefüggő módosítása tartalmaz változtatásokat az állampolgársági, az anyakönyvi, az illeték-, a Hungarikum- és a turizmustörvénnyel kapcsolatban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink