hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hamis elemek, hangszórók és kontrollerek: ezeket foglalták le a pézügyőrök

  • adozona.hu

Több ezer hamis elem, hangszóró és kontroller spanyolországi útjának vetettek véget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál. A csaknem 32 millió forint vagyoni hátrányt okozó termékek, egytől-egyig a NAV bűnjelraktárába kerültek, olvasható a NAV honlapján.

Görögországból indult el az a bolgár kamion, amely Spanyolországig vitt volna a gyűjtőárut. A raktérben lévő csomagokban 7840 Duracell feliratú elem, 240 darab Sony kontroller és 1439 JBL hangszóró volt. A tengerparti övezetbe szánt portékákat a jogosulti képviselők is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több ezer, rossz minőségű hamisítványt lefoglalták és a NAV bűnjelraktárába szállították. Iparjogvédelmi jogok megértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

A NAV figyelmeztet, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A hamis elektronikai termékek, jelentős biztonsági veszélyt jelentenek, akár sérülést vagy anyagi kárt is okozhatnak. A hamis termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi- és minőségi kockázatot is jelentenek.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tényleges tulajdonos

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Egyszerűsített foglalkoztatás, munkaidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31