adozona.hu
Ritka koszos pékséget zárt be a Nébih – szennyezett alapanyagból sütöttek
//adozona.hu/altalanos/Ritka_koszos_pekseget_zart_be_a_Nebih__szen_VC6X1D
Ritka koszos pékséget zárt be a Nébih – szennyezett alapanyagból sütöttek
Egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel a hatóság ellenőrei és több mint 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból.
A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőrzött a hét elején. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítő-szer is hiányzott.
Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.
Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.
A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a Nébih ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.
Az érintett üzem adatai elérhetők a „jogsértés listán”.
 Tetszik
 Tetszik
			 
		 
 Bér
			Bér
		 Nyugdíj
			Nyugdíj
		 Osztalék
			Osztalék
		 Ingatlan illeték
			Ingatlan illeték
		 
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							     
							    
Hozzászólások (0)