hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pályázat egyetemistáknak: május közepéig küldhetők be az alkotások

  • adozona.hu

Az évek óta sikeres „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázatra idén megújult formában, videóbejegyzések készítésével jelentkezhetnek az egyetemisták – olvasható az MNB honlapján. Az MNB és több vezető hazai felsőoktatási intézmény közös pályázatára május közepéig küldhetők be az alkotások.

A Magyar Nemzet Bank (MNB) a korábbi évek kiemelt hallgatói érdeklődésre és az értékes pályaművekre tekintettel idén is meghirdeti hat vezető felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem) közös egyetemi hallgatói ötletpályázatát.

A pályázati témakörök – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is a legfontosabb pénzügyi fogyasztóvédelmi aktualitásokhoz kötődnek, úgymint a „Költségvetéstervezés”, a „Hitelfelvételek kockázatai” és az „Öngondoskodás”. A hallgatóknak ezúttal azonban újszerű megközelítéssel – akár az MNB tematikus kisfilmjeiből is ötletet merítve – rövid, párperces videóbejegyzések (vlogok) formájában kell az általuk választott témákat feldolgozniuk. A pályázatoknál a kreativitás mellett fontos szempont, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információkat izgalmasan, figyelemfelkeltően és a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban is lehet. A pályaművek beérkezési határideje 2019. május 15. A pályázattal kapcsolatos további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

A szakmai zsűri bírálatát követően egyetemenként az öt legígéretesebb pályázati videó készítői lehetőséget kapnak, hogy személyes prezentáció keretében is bemutassák a pályaműveiket. A 2019 júniusában megrendezendő döntőkön a szakmai zsűri választja majd ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti, s a legjobb alkotásokat saját online felületein is közzéteszi.

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” című pályázattal az MNB kiemelt célja változatlanul az, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a pénzügyi szemléletformálás támogatása érdekében a fiatal generációt is bevonja – azok ötleteivel, javaslataival – a fogyasztók pénzügyi tudatosságának és kultúrájának fejlesztési stratégiájába.

Mint ismert, a jegybank Civil Háló programja révén évek óta külső partnerekkel – pénzügyi fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel, áruházláncokkal, közszolgáltatók vállalatokkal, illetve az elmúlt két évben már a fiatalabb generációt magáénak tudó felsőoktatási intézményekkel – kialakított együttműködés révén is erősít a hazai pénzügyi fogyasztóvédelem ügyét.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Svájci magánszemély számára számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Adómentes használtautó-értékesítés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close