hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Közlekedési változások a Nemzeti Vágta miatt

  • adozona.hu

A Nemzeti Vágtát idén október 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap rendezik a Hősök terén, de már szeptember 30-án, péntek délutántól lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy út, valamint a hétvégén a Dózsa György út egy-egy szakaszát, mely miatt a Hősök terét érintő közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek, olvasható a BKK honlapján.

Közúti változások

Szeptember 30-án, pénteken 16:00-tól október 3-án, hétfőn 4:30-ig lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és Dózsa György út között, a Hősök terét, az Állatkerti körút egy szakaszát a Gundel Károly út és Hősök tere között, a Kós Károly sétányt, valamint az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között.

Október 1-jén, szombaton 8:00 és 20:00 között, illetve október 2-án vasárnap 8:00-tól október 3-a, hétfő 4:30-ig lezárják a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

Közösségi közlekedési változások

• A 105-ös és a 178-as buszok szeptember 30-án, péntek 16:00-tól október 3-án, hétfő 4:30-ig módosított útvonalon közlekednek. A Gyöngyösi utca M felé a buszok nem érintik a Bajza utca M és a Hősök tere M megállókat, viszont megállnak a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhelyen, a 72M trolibusz Bajza utca megállójában, valamint a Honvédkórház (Hősök tere M) megállóban a Podmaniczky utcában. A belváros felé a buszok nem állnak meg a Hősök tere M és a Bajza utca M megállókban, viszont érintik a 72M trolibusz Honvédkórház (Hősök tere M) és a Rippl-Rónai utca megállóit.

• A 20E busz október 1-jén, szombaton 8:00 és 20:00 között, illetve október 2-án vasárnap 8:00-tól október 3-án, hétfő 4:30-ig a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. Az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád járatainak megállójában, a Kacsóh Pongrác útnál pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni rá.

• A 30-as, a 30A és a 230-as buszok október 1-jén, szombaton 8:00 és 20:00 között, illetve október 2-án, vasárnap 8:00-tól október 3-án, hétfőn 4:30-ig a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerülik el, ezért nem érintik a Hősök tere M és a Benczúr utca megállókat, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem. A terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72M troli érintett megállóiban lehet felszállni a buszokra.

• A 75-ös trolibusz október 1-jén, szombaton 8:00 és 20:00 között, illetve október 2-án vasárnap 8:00-tól október 3-a, hétfő 4:30-ig a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A terelt vonalszakaszon a 72M és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

• A 979-es éjszakai járat szeptember 30-áról október 1-jére, péntekről szombatra, 1-jéről 2-ára, szombatról vasárnapra, valamint 2-áról 3-ára, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az Andrássy út lezárt szakasza helyett – Újpalota felé a Kodály köröndtől a Dózsa György útig, Csepel felé pedig a Dózsa György úttól a Bajza utca M megállóig – a 70-es trolibusz útvonalára terelve közlekedik, ezért nem érinti a Bajza utca M, a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállóhelyeket, helyettük a 70-es trolibusz Damjanich utcai és Bajza utcai megállóiban lehet felszállni a buszokra.

• A 979A éjszakai járat szeptember 30-ról október 1-jére, péntekről szombatra, 1-jéről 2-ára, szombatról vasárnapra virradó éjszaka rövidített útvonalon, Csepel, Csillagtelep és Oktogon M között közlekedik.

• Az M1-es metró szombaton és vasárnap, amennyiben a rendezvénylátogatók száma indokolja, az igényekhez igazodva megszokottnál sűrűbben közlekedik, azonban biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást a forgalom elől.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével – javasolja a BKK.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész-értékesítés

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kft. ingatlanvásárlása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kártalanítás – kártérítés áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs