adozona.hu
Közeledik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje
//adozona.hu/altalanos/Kozeledik_az_elelmiszerlancfelugyeleti_dij__ROTBLG
Közeledik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje
Megnyílt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete. A 2020-as bevallásokat 2020. május 31-éig kell benyújtania az élelmiszerlánc szereplők többségének. Az országos járványhelyzetre tekintettel ugyanis – a Kormány rendelkezése alapján – a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében 2020. szeptember 30-ára módosul a határidő, olvasható a Nébih oldalán.
Már elérhető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában. A meghatalmazások kezelésére és létrehozására szintén e menüpontban van lehetőség, ahol – az ügyfélkapus azonosítást és belépést követően – megtalálhatóak az előző évek során elkészült meghatalmazások is. Az idei évtől az önálló képviseleti joggal rendelkezők már meghatalmazás készítése nélkül is eljárhatnak cégük nevében.
A díjbevallás beadási határideje: 2020. május 31.
A díjbevallási folyamattal kapcsolatos segédlet, továbbá a témát érintő hasznos információk elérhetőek a Nébih honlapján (https://portal.nebih.gov.hu/felugyeleti-dij). Az ügyintézés első lépéseként mindenképp tanácsos ellenőrizni a rendszerben elérhető céges és meghatalmazotti adatokat. A hivatal javasolja továbbá, hogy a bevallás benyújtását az érintettek ne halasszák az utolsó pillanatra!
Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét 2020. július 31-ig kell majd rendezniük az érintetteknek. Fontos, hogy a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatok vállalati esetében e határidő is 2020. szeptember 30-ra módosul. A részletes ágazati lista a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdésében található.
Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére.
Hozzászólások (0)