hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

K&H: folytatódik a rekordsorozat, 64 százalékkal többször fizettek okoseszközzel

  • adozona.hu

Októberben közel 5 millió alkalommal fizettek az okoseszközeikkel a K&H-sok, ami másfélszerese az egy évvel korábbinak és új havi rekordot jelent. Az év első tíz hónapjában közel 42 millió okoseszközös vásárlás volt, ami 64 százalékos emelkedésnek felel meg, a fizetések összforgalma pedig 77 százalékkal 297 milliárd forintra nőtt. Az idei év első tíz hónapjában a Google Pay-forgalom átlépte a 100 milliárdos szintet. Az okoseszközös bankolás a jövőben még nagyobb teret nyerhet, ehhez hozzájárul majd Kate is, a pénzintézet virtuális asszisztense.

Rekordszintre nőttek októberben az okoseszközös fizetések a K&H-nál. A hónapban több mint 4,925 milliószor vásároltak így, ez történelmi rekordot jelent – közölte a pénzintézet. A kiugró eredményt jelzi, hogy a múlt év első tíz hónapjában havi átlagban 2,5 milliónál, míg az idén majdnem 4,2 milliónál tartott a havi okoseszközös fizetések száma.

Százmilliárdos GooglePay-eredmény

„Az okoseszközös fizetéseknél mind a tranzakciók száma, mind a forgalom meredek emelkedőn van, utóbbi növekedésben persze szerepet játszik az inflációs hatás, sok termék és szolgáltatás ára ugyanis magasabb lett az idén. A tízhavi adatok is egyértelműen a digitális fizetések térnyerésére utalnak. Az idén január és október vége között összesen közel 42 millió fizetésre került sor, ez 64 százalékos éves emelkedésnek felel meg. A vásárlások összértéke 297 milliárd forintot tett ki, ami 77 százalékos növekedést jelent” – mondta Árva András, a K&H, Az év legjobb digitális bankja, lakossági szegmensért felelős marketing vezetője.

A K&H-nál jelenleg négyféle okoseszközös fizetési megoldás – az Apple Pay, a Google Pay, a Xiaomi Pay és a Garmin Pay – érhető el, valamennyinél jelentős növekedés történt az év első tíz hónapjában mind a tranzakciók számát, mind a forgalmat tekintve. A Google Pay-fizetések száma 69 százalékkal közel 16 millióra emelkedett. Közben a fizetések összértéke átlépte a 100 milliárd forintot, ezért pontosan 101,4 milliárd forintra nőtt. Az Apple Pay esetében a vásárlások száma 62 százalékkal 25,8 millióra nőtt, a vásárlások értéke 74 százalékkal 193 milliárd forintra nőtt. Előbbiekhez képest a Garmin Pay és a Xiaomi Pay esetében visszafogottabbak a számok, de az emelkedés jelentős. Előbbinél a fizetések száma 56 százalékkal, utóbbinál 144 százalékkal emelkedtek.

Boom Kate segítségével

Az okoseszközös fizetések csak egy részét fedik le a digitális bankolásnak, amelynek további elterjedését elősegítheti Kate is, a K&H szeptemberben „munkába állt” virtuális asszisztense, aki a nap huszonnégy órájában elérhető.

Kate, Magyarország egyetlen hangalapú digitális pénzügyi asszisztenseként értelmezni tudja a szóbeli utasítást, ha szükséges, akkor tisztázó kérdéseket tesz fel, majd a képernyőn összefoglalja a tranzakcióhoz kapcsolódó információkat. Kate számtalan területen tud segítséget adni, és jelentősen megkönnyíti az ügyfelek dolgát a mindennapi bankolás során.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Törölt adószám

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Adó-visszaigénylés visszatartása

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Vagyonszerzési illeték megállapítása

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3