hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hamis gázszámlák érkezhetnek

  • adozona.hu

Adathalász csalók éltek vissza az MVM Next korábbi nevével – írja honlapján az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleit az NKM Energia Zrt.-re hivatkozva az utóbbi időszakban újabb adathalász csalások érték.

Az NKM Energia Zrt. 2021. január 1-je óta MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-ként működik tovább, vagyis ügyfeleik már az új cégnévvel kiállított áram- és földgázszámlákat kapják kézhez.

Ismeretlen csalók az NKM Energia online ügyfélszolgálata nevében számla elkészülésére hivatkozva küldenek ki e-mailt. A csalók különböző e-mail-címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó levelet. Felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az MVM Next hivatalos online ügyfélszolgálati cím [email protected], vagy a [email protected] Az ügyfeleknek minden esetben ezekről az e-mail-címekről megy a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új számlájuk készül.

Az e-mail-ben érkező elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámlaszám, a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsor).

Az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik, hogy a felhasználó adja meg bankkártyaadatait, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

2021. január 1-jétől új néven érhetők el az MVM Csoport közműszolgáltatási portfóliójába tartozó társaságok, az NKM márka helyét az MVM vette át, így a vállalatcsoport immár egységes márkanév alatt jelenik meg. A korábbi NKM Energia Zrt. 2021. január 1-je óta MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-ként működik tovább, vagyis az ügyfelek már az új cégnévvel kiállított áram- és földgázszámlákat kapják kézhez.

Kérik az ügyfeleket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az [email protected] e-mail-címre, vagy jelezzék az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán.

A csalásokkal kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztak létre: https://www.mvmnext.hu/adathalaszat – olvasható az mvmnext.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Nem számlázott szolgáltatás könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close