hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a kivitelezői lista a hamarosan induló napelemes pályázathoz

  • MTI
1

Nagyszabású pályázat támogatja a magyar háztartásokat több mint 200 milliárd forinttal a napelemes és energiatakarékos, korszerű elektromos fűtési rendszerek kialakításában; a folyamatosan bővülő kivitelezői lista péntektől elérhető a hivatalos honlapon, már több mint 600 regisztrált vállalkozó közül lehet választani – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, első körben december 6-tól lehet beadni.
    
A Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve részét képező pályázatnak köszönhetően akár 35 ezer család rezsiterhei csökkenhetnek – jelezte a tárca.
    
Az átlagjövedelem alatt kereső háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások válthatják ki. A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A jelentkezés feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosai 2020. évi összevont jövedelmének egy főre jutó összege nem haladhatja meg a 4 850 000 forintot.
    
A felhívás kiegészült a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) hatálya alá tartozó személyekkel is, így közülük is jogosultak pályázatot benyújtani a megjelölt jövedelemhatár alatt keresők. Az elbírálás pontozásos rendszer alapján történik, amely előnyben részesíti a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket.
    
A magánszemélyek az első ütemben 2021. december 6. 17 óra és 2022. január 12. 18 óra között pályázhatnak. A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval, ez azonban nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem kedvező elbírálását. A kivitelezői szerződés kizárólag akkor lép hatályba, ha a magánszemély valóban részesül is az igényelt támogatásból.
    
A pályázat beadásához vagy elbírálásához semmilyen előzetes szolgáltatási díjat (például kivitelezői felmérés, pályázatírói ügyintézés) nem szükséges megfizetni. A kiírók így azt javasolják a pályázóknak, hogy a támogatási döntés előtti fizetési kötelezettségvállalások kapcsán körültekintően járjanak el. A kivitelezők a pályázat pozitív elbírálása esetén tarthatnak igényt előlegre, ám azt sem az igénylő magánszemély, hanem közvetlenül a támogató fizeti ki számukra.
    
A kivitelezői lista ITT, a pályázati felhívás naprakész változata a https://napelem.palyazat.gov.hu/ oldalon érhető el.
    
Az egyértelműsített, pontosított részvételi feltételek újabb garanciát biztosítanak ahhoz, hogy a támogatni kívánt kedvezményezettek élhessenek az energetikai korszerűsítés és a további rezsicsökkentés lehetőségével – hangsúlyozta közleményében az ITM.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
lakovichmaria

Kérdésemre ezt a választ kaptam, ez érdekelheti azokat a vállalkozókat, akik a saját lakásukban dolgoznak, ill. székhelyet tartanak fenn.
"Napelemes pályázat"

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük kérdését. Kérésére válaszul tájékoztatjuk, hogy amennyiben az ingatlan, ahova a székhely/telephely be van jelentve, a magánszemély tulajdonában van (a cégnek résztulajdona sem lehet az ingatlanban) és megfelel a Felhívás egyéb követelményeinek, abban az esetben a magánszemély pályázhat. A Pályázati felhívás értelmében „kizárólag állandó lakhatási céllal épült lakóingatlanok korszerűsítése támogatható”

Tájékoztatjuk, hogy a jelen pályázati felhívás keretében kizárólag állandó lakhatási céllal épült lakóingatlanok korszerűsítése támogatható.

Támogatás kizárólag abban az esetben igényelhető, amennyiben a jövedelemtermelő tevékenységgel érintett épületrész energetikailag lehatárolható a lakóingatlantól, továbbá a jelen pályázat keretében megvalósított munkálatok, illetve azok eredménye (pl.: a megtermelt elektromos áram, hőszivattyúval létrehozott hőenergia) semmilyen formában sem érinti a vállalkozáshoz köthető épületrészt. A pályázónak ezen feltételeknek történő megfelelést igazolnia szükséges.

További kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:

ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

m
+36 30 705 2388

e
[email protected]

w
www.emi.hu

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs