hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Háromfogásos ebéd 550 forintból: elindult a Közétkeztetési Szakácsverseny

  • adozona.hu

39 csapat részvételével október 12-én, 13-án, valamint november 9-én és 10-én zajlanak Budaörsön a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 elődöntői. A verseny témája ezúttal „a nyári ételek”. A rendezvény nem titkolt célja a résztvevők segítése, fejlesztése, így a csapatok felkészülését mentorként idén is neves szakemberek segítik – írja honlapján a Nébih.

Október 12-én, 13-án, valamint november 9-én és 10-én tartják a KÖSZ 2019-2020 verseny elődöntőit. A fordulóba, a nevezések bírálatából álló júniusi selejtező eredményeként, 39 csapat jutott be, akik bemutathatják menüjüket Budaörsön, a Metro Gasztroakadémia látványkonyhájában.

Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői – a Nébih mellett – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). A KÖSZ 2019-2020 fővédnökei Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Tuzson Bence közigazgatásért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, míg a szakmai védnökök Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, valamint Zoltai Anna az Élelmiszer-higiénikusok Társaságának alelnöke.

A verseny témája „a nyári ételek”. A versenyzőknek ehhez illő 3 fogásos felnőtt ebédet kell nettó 550 Ft-os keretből kigazdálkodniuk és 3 óra alatt elkészíteniük. Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz. 

A 4-4 fős csapatok (élelmezésvezető/irányító, szakács, segítője és a tartalékversenyző) Bárándról, Békéscsabáról, Budapestről, Dombóvárról, Egerből, Győrből, Hatvanból, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Kálról, Miskolcról, Nagykanizsáról, Kazincbarcikáról, Kiskunfélegyházáról, Kompoltról, Pécsről, Rácalmásról, Szalkszentmártonból, Szegedről, Szekszárdról, Táplánszentkeresztről, Veszprémből érkeztek.

A felkészülésben neves szakmai mentorok működtek közre: Vomberg Frigyes, Wolf András, Harmath Csaba, Urbán Tibor, Stiller Tamás, Végh Tamás, Némedi József, Horváth Szilveszter, Sztana Ferenc, Sándor Dénes, Ferenczi István, Zoltai Anna és még sok kiváló szaktekintély.

Az elődöntőkön az állandó szakmai zsűri és a versenyző csapatokból delegált zsűritagok értékelik komplex módon a résztvevők teljesítményét. A döntőbe – ami 2020. február 6-án a Sirha Vendéglátó- és Élelmiszeripari Szakkiállításon lesz – a 12 legjobb teljesítményt nyújtó csapat juthat majd be.

A sajtónyilvános eredményhirdetésre az utolsó versenynapon, november 10-én 12 óra 30 perckor kerül sor – olvasható a portal.nebih.gov.hu-n.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink