hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bevándorlók, akiket nagyon is szívesen látna a magyar állam

  • Kneitner Lea, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Külföldi állampolgárok részéről rendszeresen felmerül a kérdés, hogy milyen módon lehet Magyarországon illetőséget szerezni magyarországi befektetések létesítésével.

A befektetői letelepedésre vonatkozó előírásokat a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény (Harmtv.) 28. és 35. paragrafusai tartalmazzák. További részletszabályokat rögzít a 4/2013. NGM-rendelet a programmal kapcsolatban, mely elsődlegesen arra irányul, hogy a harmadik országbeliek egy magasabb összeg befektetésével illetőséget szerezzenek Magyarországon.

Tartózkodási engedélyt kaphat az a harmadik országbeli (EU-n kvüli) állampolgár, akinek beutazásához és tartózkodásához magyarországi befektetéseire tekintettel nemzetgazdasági érdek fűződik.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben részletezzük, mely harmadik országbeli állampolgárok magyarországi tartózkodásához fűződik nemzetgazdasági érdek.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szállásszolgáltatás továbbszámlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa-csoport tagjának pénztárgépe

Bunna Erika

adótanácsadó

Biztosítás, hitelközvetítés bevétele

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31