hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Befektetők figyelem! Itthon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett társaság

  • adozona.hu

A ciprusi értékpapír-felügyelet felfüggesztette az eddig Magyarországon is határon átnyúló szolgáltatást teljesítő Best Choice FBC Ltd. befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. A társaság így itthon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet – közölte az MNB. Az esetleges hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást.

A ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CySEC) arról tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy a CySEC 2016. július 25-én kelt és 2016. augusztus 9-én publikált döntésében felfüggesztette a felügyelete alatt működő Best Choice FBC Ltd. (székhely: 3090 Limassol, Agias Zonis, Dena House 73 3rd Floor) befektetési szolgáltatási tevékenységek végzésére vonatkozó engedélyét (ennek száma: 234/14). A CySEC egyúttal határidő kitűzésével meghatározott intézkedések megtételére is kötelezte a társaságot a jogszerű és prudens működés helyreállítása érdekében.

A Best Choice FBC Ltd. Magyarország területén határon átnyúló szolgáltatás keretében 2014. október 16-a óta meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére volt jogosult. A CySEC döntése értelmében ugyanakkor a Best Choice FBC Ltd. jelenleg Magyarországon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet a felfüggesztés hatálya alatt (a társaság így az MNB piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásában inaktív státuszú). Így többek között a felfüggesztés tartama alatt új ügyféllel szerződést nem köthet, ügyfélmegbízást nem vehet fel és nem hajthat végre, a meglévő ügyfelek részére, azok rendelkezése esetén köteles lezárni az ügyfelek nyitott pozícióit és kiadni az ügyfelek tulajdonát képező pénzeszközöket.

Az MNB felhívja a magyarországi ügyfelek figyelmét arra, hogy kérelmük esetén további tájékoztatással a CySEC szolgálhat (cím: 27 Diagorou Str. CY-1097 Nicosia, telefon: +357 22506600, fax: +357 22506700, postacím: P.O BOX 24996 1306 Nicosia).

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Károkozás elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tagi kölcsön törlesztése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alanyi adómentes számlák javítása tárgyi mentesre, áfahatár kezelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs