hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: ezekre fókuszálnak a NAV ellenőrei a héten

  • adozona.hu

Az adóhatóság honlapján közzétett adótraffipax szerint kiemelt ellenőrzésre számíthat néhány település. A közzétett információk természetesen nem zárják ki, hogy másutt is megjelenjenek a revizorok.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV munkatársai 2020. február közepéig ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

A NAV munkatársai 2020. január 30-án, csütörtökön a Nyírpalotai piacon és vásárcsarnokban (1156 Budapest, Nyírpalota u. 52.), a Bosnyák téri piacon és vásárcsarnokban (1147 Budapest, XIV. Csömöri út 9-11.) és az Ázsia Centerben (1152 Budapest, XV. Szentmihályi út 167.) ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV munkatársai egész évben ellenőrzik a vendéglátókat (éttermi vendéglátás, italszolgáltatás). Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai január 27. és február 2. között is folytatják a takarítók ellenőrzését a megyeszékhely oktatási és egészségügyi intézményeiben.

A héten Pécsett, Mohácson, Komlón, Villányban, Siklóson és Szászváron, a vendéglátóhelyeken, a szőlőbor-termelőknél, valamint a gépjárműalkatrész-kiskereskedőknél vizsgálják a revizorok az online pénztárgépek használatát, a számla- és nyugtaadást, és a szabályos foglalkoztatást.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a megye építkezésein az alkalmazottak foglalkoztatását

BÉKÉS MEGYE

2020. január 29-én a NAV munkatársai Békéscsabán a Rózsakert Piac és a Vásárcsarnok területén ellenőriznek. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentése mellett a nyugta- és számlaadást vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 24. és 31. között az informatikai- és mobiltelefon-szaküzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2020. január 27. és 31. között:

♦ január 27. (hétfő): Debrecen, Földes, Biharnagybajom,
♦ január 28. (kedd): Debrecen, Tiszacsege,
♦ január 29. (szerda): Debrecen, Komádi,
♦ január 30. (csütörtök): Debrecen, Csökmő,
♦ január 31. (péntek): Debrecen.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

„Januárban a revizorok is ledobják a fölös kilókat”: a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. januárban ellenőrzik az edzőtermeket, az étrend-kiegészítőket forgalmazókat és a sportfelszereléseket árusítókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között a textil- és cipőkereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 13. és február 9. között a báli, farsangi, jelmez és egyéb ruházati termékek kölcsönzésével, valamint partikellékekkel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága továbbra is folytatja azon vállalkozások ellenőrzését, amelyek nem teljes körűen tettek eleget adatszolgáltatási vagy bevallási kötelezettségüknek. Ez azokra a munkáltatókra is vonatkozik, akik a foglalkoztatás megszűnése után nem jelentik ki a távozó munkavállalót.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok. Emellett a vizsgálatok arra is figyelmet fordítanak, hogy az ellenőrzött vállalkozás elkészítette-e az év végi záróleltárát.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

♦ január 27. (hétfő): Balkány, Bököny,
♦ január 28. (kedd): Tiszavasvári,
♦ január 29. (szerda): Fehérgyarmat, Tunyogmatolcs,
♦ január 30. (csütörtök): Vásárosnamény,
♦ január 31. (péntek): Nyíregyháza.

A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között a ruha- és textilárusokat az üzletekben és közterületen is. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

♦ 2020.01.27. (hétfő): Nagydorog,
♦ 2020.01.28. (kedd): Bonyhád,
♦ 2020.01.29. (szerda): Szekszárd,
♦ 2020.01.30. (csütörtök): Dombóvár,
♦ 2020.01.31. (péntek): Paks.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 24. és február 07. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között az alábbi helyszíneken ellenőrzik az online pénztárgépek megfelelő használatát:

♦ 2020.01.27. (hétfő): Veszprém,
♦ 2020.01.28. (kedd): Pápa,
♦ 2020.01.29. (szerda): Veszprém,
♦ 2020.01.30. (csütörtök): Ajka,
♦ 2020.01.31. (péntek): Veszprém.

A NAV ellenőrei a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését vizsgálják, továbbá ellenőrzik a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ZALA MEGYE

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. január 27. és 31. között ellenőrzik az edzőtermeket, sport-, szórakoztató és szabadidős szolgáltatókat. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink