A feltöltős órák árszabását követeli a DK

  • OS

Követeljük, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen! Haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását! – írja az Országos Sajtószolgálathoz eljutatott közleményében a Demokratikus Koalíció.

Ma Magyarországon több ezer háztartás rendelkezik feltöltős villanyórával. Ezt a rendszert évekkel ezelőtt azért vezették be hazánkban, hogy a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családok se halmozzanak fel akaratukon kívül akár százezres tartozást. Így, amikor és amennyivel tudják, feltöltik a villanyórát, amivel jól takarékoskodva nem maradnak áram nélkül. A rezsiemelés azonban őket sem kíméli, pedig éppenséggel jellemzően nem nagyfogyasztókról beszélünk.

A DK követeli, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen, haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását! Egy feltöltő órás felhasználó beszámolója szerint eddig 3000 forintért 82 kilowatt áramot kapott, augusztus 1-jén azonban ugyanennyiért már csak 44 kw járt. Mi lesz ezekkel a családokkal? Mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik a sötétben írnak majd otthon házi feladatot? Orbánék ezeket az embereket, ezeket a problémákat meg sem látják, pedig ideje véget vetni az aljasságnak. Elég volt az embertelenségből, az orbáni megszorításokból, adóemelésekből, inflációból és a rezsiemelésből! – írják. A DK továbbra is áfa- és adócsökkentést követel, és olyan vezetést az országnak, akik nem az oligarchák pártján állnak, hanem az embereket képviselik.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Bölcsődei támogatás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Céltartalékképzés

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Csökkentett energiadíj – mikrovállalkozás

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs