hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás víziközmű-fejlesztésre

  • MTI
1

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából 1,5 milliárd forintot igényelhettek a víziközművek a fenntartható működés biztosítására és a hozzá kapcsolódó rendszerek műszaki állapotának fejlesztésére.

Az ITM szerdai közleménye szerint idén 38 pályázatot támogattak. Az egy pályázattal elnyerhető összeg legalább 10 millió, de legfeljebb 100 millió forint lehetett. A pályázatokat 2018. december 22. és 2019. február 28. között lehetett benyújtani. A pályázati forrás egyszeri, vissza nem térítendő támogatásnak minősül, rendelkezésre bocsátása előfinanszírozással történik.

Az ITM a pályázat tervezése során arra törekedett, hogy a víziközmű-szolgáltatók és az ellátásért felelős konzorciumok a lehető legszélesebb körben nyújthassanak be támogatási igényeket – írták.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (1)
toferi41

A rezsi csökkentése miatt,fizet az állam , a kormány a közös pénzből, az adóból, noha a víz árában benne kellene lenni a fejlesztés költségeinek is amennyiben ivóvíz szolgáltatásának vízi közműveiről van szó!Így azután nem azok fizetik ki a fejlesztés díját akik a vizet igénybe veszik, hanem minden adó fizető, olyanok is akik az ivóvíz szolgáltatásból nem részesülnek!Ez így igazságtalanul terheli az adófizetők egy részét, míg másoknak jelentős előnyt nyújtanak, s ezért ez a fajta rezsi csökkentés igazságtalan, de még az is lehet hogy jogszerűtlen, mert ha a vízművet EU forrásból építették vagy fejlesztették, akkor jogszabályi előírás volt az hogy hogy kell a víz árát megállapítani, s akkor úgy határozták meg, hogy a fejlesztések költségeit , az amortizációval együtt tartalmazni kel a víz árának ! Ha jogszabály ellenesen állapította meg a kormány a víz díját a rezsicsökkentéssel, mert a fejlesztés és az amortizáció költségét nem számolták be a szolgáltatási díjban , akkor nem járt el jogszerűen a kormány, és most ezért mindenkinek fizetni kell!

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózás külföldi munkaviszony mellett

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repoharak helyes pénzügyi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs