hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

10 milliárd forint a vidéki utak felújítására

  • MTI

A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a vidéki alsóbbrendű utak javításaira – közölte Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára ma Karmacson.

A Zala vármegyei Karmacs és Cserszegtomaj közötti összekötőút mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta: az alsóbbrendű utak kisebb javítási munkálataira, kátyúzásra eredetileg tervezett 5,7 milliárd forintot a kormány a múlt héten további 5 milliárd forinttal egészítette ki.

A vidéki utak nagyobb felületű felújítási munkálatai keretében a tavalyi 239 kilométernyi után ebben az évben 357 kilométernyi útfelület újulhat meg, amihez a Magyar falu program 10 milliárd forint támogatása is hozzájárul - ismertette az államtitkár.

Nagy Bálint felidézte, hogy az utóbbi több mint tíz évben kiemelt feladata volt a kormánynak a gyorsforgalmi és a közúthálózat fejlesztése. Ezt az is indokolta, hogy ez idő alatt egymillióval nőtt a közúti forgalomban lévő járművek száma.

Az úthálózat fejlesztése, bővítése egyaránt fontos a balesetmegelőzés, a vidék megerősítése és a nemzetgazdaság fejlesztése szempontjából - fűzte hozzá.

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala vármegyei igazgatója az aktuális munkáik kapcsán arról beszélt, hogy a Karmacs és Cserszegtomaj közötti mellékút a helyben élők és a turizmus miatt is forgalmas. A Magyar falu program forrásai tették lehetővé, hogy ezen a szakaszon tavaly 2,5 kilométeren újították fel teljes szélességében az utat, jelenleg pedig további 1,5 kilométeren zajlanak hasonló munkálatok.

A térségben Rezi határában is mintegy 2 kilométernyi útszakasz újul meg, Alibánfánál pedig 1,2 kilométer hosszan cserélik az útburkolatot - mondta.

Mórocz József kitért arra is, hogy Zalában idén 1,2 milliárd forintot fordítanak a kisebb rendű utak javítására. A feladatokat a közútkezelő saját dolgozóival és a nemrég bővített gépparkjával végzi el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink