hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: ezekre a helyekre garantáltan mennek ellenőrök

  • adozona.hu

Egyebek között a nyugta-kibocsátást, a bizonylatadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, továbbá az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik több helyszínen az adórevizorok a NAV legfrissebb traffipax információi szerint.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-én, egész nap a Budapest XI. kerületi Fehérvári úti piac területén a nyugta-kibocsátási kötelezettség teljesítését ellenőrzik. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az alkalmazottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettkötelezettségek teljesítésére, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos jogszabályi előírások maradéktalan betartására.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága revizorai március 20-ától 24-éig fokozottan ellenőrzik a megye területén a facsemeteárusok, kertészetek, virágárusok bizonylatadási kötelezettségének teljesítését, továbbá az alkalmazottak szabályszerű bejelentését. Ezzel egyidejűleg a taxisoknál is hasonló ellenőrzés várható.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneit tette közzé. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/12. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

- március 22-én: Egyek,
- március 23-án: Sáránd,
- március 24-én Debrecen.

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs