hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrök a leány- és legénybúcsúkon

  • adozona.hu

Újabban adóellenőrök csapnak le a leány- és a legénybúcsúkra.

„Most akkor rendőr leszek, és eljátszok egy ellenőrzést”- bevezető mondattal, mosolyogva kezdte meg műsorát a leánybúcsúra rendelt, rendőregyenruhában feszítő táncos fiú." Azonnal lefagyott az arcáról a mosoly a fiatalembernek, amikor a produkció végén a civilben jelen lévő pénzügyőrök közölték: „Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akkor most mi kezdjük meg az ellenőrzést”.

Egyedülálló akciósorozatot hajtottak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Dél-Alföldön. Az ellenőrzések fő célja az adóelkerülők újabb közismert csoportjának kiszűrése és felszámolása volt. Augusztusban az erotikus szolgáltatók kerültek a NAV ellenőrzési tervébe, akiket a pénzügyőrök az interneten közzétett hirdetéseik alapján választottak ki.

Az ellenőrzések egy részében telefonon egyeztetett időpontokban és helyszíneken jelentek meg a járőrök, amelyek során anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást kínálók körében végeztek ellenőrzéseket. Ezekben az esetekben a pénzügyőrök röviddel az ellenérték átadását követően – a felkínált szolgáltatás igénybevétele nélkül – igazolták magukat és adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt több adóigazgatási eljárást indítottak. Ezen túl az illetékes járásbíróságnál feljelentést tettek tiltott prostitúció miatt.  Az egyik ellenőrzöttnél – annak közvetítői tevékenysége alapján – a pénzügyőrök fiatalkorú sérelmére elkövetett kerítés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést a rendőrségnél.

Az akciósorozat folytatásaként legénybúcsúkra, leánybúcsúkra megrendelt sztriptíz és chippendale szolgáltatásokat ellenőriztek. Előzetesen minden esetben - szintén internetes hirdetések alapján - telefonon egyeztették a műsorok időpontjait és helyszínét. A szolgáltatók minden alkalommal megjelentek az előre megbeszélt helyen és időpontokban. A jó hangulatú baráti társaságnak álcázott pénzügyőrök előtti látványos bemutatókat követően a fellépők a szolgáltatások ellenértékének átvétele után egyetlen esetben sem állítottak ki számlát vagy nyugtát. A pénzügyőrök igazolták magukat, majd jegyzőkönyvben rögzítették a tényeket és adóigazgatási eljárást indítottak a szolgáltatást nyújtó urakkal és hölgyekkel szemben adóköteles tevékenység adószám hiányában történő folytatása miatt.

Az eljárások végén egymillió forintot meghaladó mulasztási bírság kiszabása várható.
 

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Károkozás elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Tagi kölcsön törlesztése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alanyi adómentes számlák javítása tárgyi mentesre, áfahatár kezelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs