hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Letölthető VálaszAdó adózási szaklapok 2023

  • adozona.hu

VálaszAdó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Ha előfizetőnk, akkor lépjen be, ha még nem, akkor próbálja ki 14 napos próbaidőszakunkat, és ez idő alatt érje el kötelezettségek nélkül minden fizetős szolgáltatásunkat!

A 2023-as számok tartalmából:

VálaszAdó 2023/1.

• Szja-változások 2023-ban
• Módosulnak az illetékek
• Egyszerűsítés a hipában
• Efo-szabályok 2023-ban
• Kérdések és válaszok

Az új év rendszerint adóváltozásokat is hoz. Ezúttal sem volt ez másként, de az igazság az, hogy a mellbevágó módosításokról már nyáron és túl gyakran menet közben – rendeleti jogalkotással – döntöttek-döntenek a jogalkotók.

Ezúttal kiemelünk néhány módosítást, amelyekre különösen figyelniük kell az adózónak. Változtak például a személyi jövedelemadózás szabályai. Ez elsősorban az átalányadózókat érinti, akik az idén előnyösebb feltételek között választhatják ezt az adózási formát. Az viszont majd menet közben derül ki, hogy a negyedéves bevallás a gyakorlatban is előnyösebb lesz-e számukra.

Összefoglaltuk, hogy kinek mi a teendője a biztosítási jogviszonyok megszűnésekor, hogy bővül a belföldi fordított adózás, miként változik az illetékszabályozás. Beszámolunk arról is, hogy az egyszerűsített helyi iparűzési adózásban mit jelent az egységesítés.

Mint általában ilyentájt, szakértői segítséget nyújtunk azoknak, akik azon dilemmáznak, hogy mikor érdemes nyugdíjba vonulniuk. Kérdések és válaszok összeállításunkban egyebek között a bérelt ingatlan kiadásának adózási lehetőségeit, a külföldi kiküldetés díjazását és az egyszerűsített foglalkoztatás 2023-as szabályait ismertetjük.

Nemrégiben indított kezdeményezésünk alapján ezúttal is szemlézünk az „Áfa – Speciális esetek” című kiadványunkból, ezúttal a közösségen belüli távértékesítés bizonylatolásáról tájékoztatva.
A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

2023 HIPA

Szipszer Tamás

adószakértő

Főfoglalkozású átalányadózóból katás

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékfizetés katából visszatért bt.

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs