hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

EPR: megalakultak az első díjtanácsok

  • MTI

Megkezdték munkájukat a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) működésében részt vevő felek konzultációs testületei – jelentette be szerdai közleményében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)

A rendszeres párbeszéd biztosítása érdekében 2023. október 24. és 26. között mind a 11 kiterjesztett gyártói felelősségi díjtanács alakuló ülését megtartják.

A díjtanácsok a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter konzultációs szervei, amelyeket termékáramonként hívnak össze, működésük célja a kiterjesztett gyártói felelősségi díjelőkészítő tevékenység szakmai támogatása – ismertette a MEKH.

Az egyes díjtanácsok tagjai az adott termékárammal érintett gyártók és hulladékhasznosítók képviselői, a koncessziós társaságként működő MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. képviselője, valamint a miniszter által és a MEKH elnöke által kijelölt személyek.

Kedden a csomagolás, az elem és akkumulátor, valamint a fából készült bútor termékáramokkal érintett díjtanácsi üléseket tartották.

A hét folyamán a további nyolc (elektromos és elektronikus berendezések, gépjárművek, egyes egyszer használatos műanyagtermékek, gumiabroncs, irodai papír, reklámhordozó papír, sütőolaj és zsír, textiltermékek) díjtanács tartja meg alakuló ülését – ismertette a MEKH.

Az Adózóna EPR-webináriumának videófelvételét itt rendelheti meg, a témával kapcsolatos írásainkat itt találja.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31