12 találat a(z) gumiabroncs cimkére

Gumiabroncs cseréje Kérdés

Gumiabroncs cseréje Kérdés

Számviteli esettanulmány: variációk gumiabroncsok cseréjére és ezek könyvviteli elszámolása Cikk

Hamarosan aktuális lesz a járművek gumiabroncsainak nyáriról télire váltása, de egyéb okból is indokolt lehet az abroncsok cseréje. Ennek számviteli elszámolása gyakran okoz fejtörést a tapasztalt könyvelőknek is. Az alábbiakban az e témában a gyakorlatban felmerülő kérdésekből válogattunk.

Egyéni hulladékkezelő export utáni bevallása Kérdés

Gumiabroncsokról kiállított számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkagépek, rakodógépek, targoncák bérbeadásával foglalkozó társaságnál a gépek üzemeltetése folytán rendszeresen cserélni kell a gumikat. A beszállító által kiállított számlán, úgy gondolom, kellene, hogy szerepeljen a jövedéki adóval összefüggő megjegyzés. A beszállító állítja, hogy nem kell, mivel ő megfizette azt. Kérdésem az, hogy szerepelnie kell-e megjegyzésnek és pontosan mi lenne az? Köszönettel: Tomayerné

Tehergépkocsi – gumiabroncsköltség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Árufuvarozással foglalkozó kft.-nél a tehergépkocsihoz vásárolt új gumiabroncs (a régi elkopása miatt) hogyan könyvelendő, ha a számlán fel van tüntetve a gumiabroncs, illetve a szerelés? Néha csak a gumiabroncs szerepel a számlán, a szerelés nem, ezt belekalkulálták az árba. Várom válaszát! Üdvözlettel: Kné Judit

Termékdíjátalány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használtautó-kereskedő induláskor a17TKORNY nyomtatványon a Ktdt. 2. § 30. pont c) bekezdés szerinti gépjárműátalányt választotta, ezen belül a 2 készletre vételt. Jól gondolom-e, hogy negyedévente ad bevallást a 17TKORNY nyomtatványon HR alszámra és darabra. Kérdésem: ezt az átalányt bármennyi autóra lehet alkalmazni, vagy vezetni kell a súlyokat? Ha igen, mi a gyakorlat vagy a mérés az akkumulátor, gumiabroncs, kőolajtermék és elektronikai berendezés esetében? Összefoglalva ami kavarodik: az átalányt csak a csekély mennyiségig lehet választani, ha túllépi, jelenteni kell, és vezetni analitikában, amely alapja lesz a bevallásnak és a befizetésnek? Mi az elfogadható a súlyokra, mert kivitelezhetetlennek tűnik. Köszönöm szépen válaszát.

Drágulnak a gumiabroncsok Cikk

Jelentősen nő a gumiabroncsok ára a következő hetekben; iparági információk szerint a nyersanyagárak emelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket – tájékoztatta az MTI-t az Abroncs Kereskedőház.

Gumiabroncs beszerzésének könyvelése Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünk nemrégiben több tehergépkocsit és egyéb gépeket beszerzett, mivel új munkára kapott megrendeléseket. Mivel minden gép használatban van, gyakran kell cserélni a gumiabroncsokat. Ennek elszámolásában kérnénk segítséget. Egy számlán belül beszereztünk 2 darab rakodógép gumiabroncsot, bruttó 320 ezer forintért, valamint számlázva lett 2 darab gumi szerelésének értéke 16 ezer forint összegben. Hogyan, milyen költségre könyvelhetjük a két tételt? Köszönjük a válaszukat.

Szolgáltatást végző pénztárgép-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egyéni vállalkozás tevékenysége: övtj: 452002 Gumiabroncs, -tömlő javítás, centrírozás. Több mint 10 éve nyugtaadási kötelezettségét számlával teljesíti. Adott törvényi változások értelmében jól gondolom, hogy jelenleg is mentesül a pénztárgép-használati kötelezettség alól, és "csak" jelentési kötelezettsége áll fenn a vállalkozónak? Válaszukat előre is köszönöm!

Tavaszi célkereszt a NAV-nál – itt az ellenőrzési lista Cikk

Az évszakra és a közelgő ünnepre jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységeket ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben.

Gumiabroncs Kérdés

Kft. tehergépkocsi esetén a vásárolt gumiabroncs anyagköltségként (511) vagy karbantartási anyagként (523) való elszámolása a célszerű?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs