27 találat a(z) MOHU cimkére

4-5 ezer automata várja a visszaváltható palackokat, 90 százalék fölé emelkedhet a visszagyűjtési arány Cikk

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya – véli Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, aki a MOHU telephelyén mutatta be újságíróknak a palackok visszaváltására szolgáló nagyméretű automaták működését és legfontosabb jellemzőit.

EPR-díj könyvelése Kérdés

MOHU számla Kérdés

A nap kérdése: hogy könyveljük szabályosan a MOHU számlájáról az EPR-díjat? Cikk

Megérkezett a MOHU számlája az EPR-díjról. Szeretnék segítséget kérni a számla könyvelésével kapcsolatban! Mely főkönyvi számlára kell tennem a számlában szereplő EPR-díjat? – kérdezte olvasónk. Greff Magdolna okleveles adószakértő válaszolt.

MOHU számlák Kérdés

EPR-díj számviteli elszámolása Kérdés

EPR-bevalláson túl: érkeznek a MOHU számlái Cikk

A 2023-ban bevezetett kiterjesztett gyártói felelősségi, vagy más néven EPR-rendszer újabb állomásához értünk, ugyanis 2023. október 20-án lezárult a harmadik negyedévet követő EPR adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének a határideje, írja elemzésében az Andersen Magyarország.

EPR-kötelezettség felújításra vásárolt, használt targoncáknál Cikk

Felújításra vásárolt használt targoncákkal összefüggő EPR-kötelezettségről érdeklődött olvasónk. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

EPR: megalakultak az első díjtanácsok Cikk

Megkezdték munkájukat a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) működésében részt vevő felek konzultációs testületei – jelentette be szerdai közleményében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)

Kollektív hulladékhasznosítási szerződés veszélyes hulladékokra Kérdés

MOHU kompenzációs díj Kérdés

Használt sütőolaj Kérdés

Elkezdődött az új italcsomagolás-visszaváltó automaták telepítése az üzletekben Cikk

Folyik az új italcsomagolás-visszaváltó automaták telepítése a 400 négyzetméternél nagyobb élelmiszerüzletekben, és a kisebbek közül is már több mint száz jelentkezett, hogy csatlakozna a rendszerhez – mondta a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a társaság keddi online háttárbeszélgetésén.

Elindult a DRS termékregisztráció Cikk

Felhívjuk a kötelező visszaváltási és a nem kötelező visszaváltási rendszerben érintett tagjaink (gyártók és első forgalomba hozók) figyelmét, hogy a MOHU megnyitotta a DRS regisztrációs felületét a honlapján (https://www.mohu.hu/visszavaltasi-rendszer/gyartok) – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Október elseje óta ingyen átveszik a használt gumiabroncsot Cikk

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amiket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek. Ennek hátterében az áll, hogy a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó egyes termékkategóriákra – így a gumiabroncsra is – speciális szabályok vonatkoznak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31