40 találat a(z) MOHU cimkére

Kötelező visszaváltási rendszer: megkezdődött a visszaszámlálás Cikk

Már csak kevesebb mint egy hónapig, 2024. június 30-ig van haladékuk a gyártóknak arra, hogy a kötelezően visszaváltási díjas termékekre vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyásával hozzanak forgalomba az egyébként a DRS (Deposit Refund System) hatálya alá tartozó termékeket. Az új szabályozásnak való megfelelés 50 forintos áremelkedést jelent majd termékenként, amit a fogyasztónak kell viselnie – hacsak vissza nem váltja a kérdéses italosdobozokat és -üvegeket – írja dr. Bereznai Henrik ügyvéd a Jalsovszky Ügyvédi Iroda hírlevelében.

MOHU kompenzációs számla áfabevallása Kérdés

Fontos határidő közeleg a visszaváltható italok forgalomba hozatalánál Cikk

2024. július 1-jétől a kötelező visszaváltási rendszerbe tartozó termékek körébe tartozó italok már csak a MOHU által lefolytatott regisztráció után hozhatók forgalomba – írja honlapján a MOHU.

MOHU önszámla áfa Kérdés

Áremelést hoz a visszaváltási rendszer: az 50 forintos betétdíjnál nagyobb mértékben drágulhatnak az italok Cikk

A 24.hu egybegyűjtötte, hogy a gyártóknak és a kereskedőknek milyen pluszköltségekkel szükséges számolniuk a kötelező kötelező visszaváltási rendszer (DRS) bevezetése után. A gyártók amiatt bírálják a MOL MOHU-t és az energiahivatalt, hogy a díjak költségszerkezete nem átlátható, így akár „hasraütésszerűen” dönthetnek arról, mennyit fizettetnek meg velük.

Fontos határidő az EPR-ben: még két hétig lehet a tavalyi adatszolgáltatást módosítani Cikk

A 2023. harmadik és negyedik negyedévre vonatkozó kiterjesztett gyártói felelősségi ( EPR) adatszolgáltatásokat 2024. március 31-éig módosíthatják a kötelezettek. A NAV tisztázta, hogy a MOHU által a EPR-díjról kiállított számlák áfakötelesek, olvasható a PwC Magyarország közleményében.

MOHU – Kompenzáció számlázása, áfa-önellenőrzés Kérdés

Elképzelhető, hogy az EPR-adóalanyok hamarosan helyesbítő számlákat kapnak Cikk

A MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) a kiterjesztett gyártói felelősségi díj (EPR) adatszolgáltatásai alapján két bizonylatot állít ki az EPR-díj fizetésére kötelezett vállalkozásoknak, egyet a MOHU-t illető EPR-díjrészéről, egyet pedig az önkormányzatnak járó EPR-díjrész kapcsán, olvasható a Grant Thornton Magyarország oldalán megjelent írásban.

MOHU önszámla könyvelés Kérdés

MOHU önszámlázás könyvelése Kérdés

EPR-díj: használt étolaj után ki fizeti? Cikk

Egy kisvállalkozás által üzemeltetett étteremben keletkező használt étolaj után kell-e az étteremnek EPR- vagy környezetvédelmi termékdíjat fizetnie? – kérdezte olvasónk. Tüske Zsuzsanna szakértőnk válaszolt.

MOHU áfafizetési kötelezettség Kérdés

Környezetvédelmi felelősségbiztosítás autószerelőnek Kérdés

4-5 ezer automata várja a visszaváltható palackokat, 90 százalék fölé emelkedhet a visszagyűjtési arány Cikk

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya – véli Pethő Zsolt, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, aki a MOHU telephelyén mutatta be újságíróknak a palackok visszaváltására szolgáló nagyméretű automaták működését és legfontosabb jellemzőit.

EPR-díj könyvelése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA áfa bevallásban

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink