hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kihirdettek két új adóeljárási törvényt

  • adozona.hu

A Magyar Közlöny 192. számában kihirdettek az adózás rendjéről szóló törvény helyébe lépő három új törvényből kettőt.

Az adózás rendjéről szóló törvényt 2018. január 1-jétől az alábbi három új törvény váltja fel:

•  az adóigazgatási rendtartásról,
•  az adózás rendjéről és
•  az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló törvény.

Az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (Air.) tartalmazza az adóhatóság és az adózó közötti általános eljárási szabályokat. Az Air. szabályozza az adózó adóhatóság előtti képviseletére, az ügyintézési határidőre, az adóhatósági döntésekre, az ellenőrzésre és a jogorvoslatra vonatkozó rendelkezéseket.

Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) az adóztatást biztosító adóigazgatási szabályokat rögzíti; így az egyes adókötelezettségekre (bevallásra, befizetésre, adatszolgáltatásra, nyilvántartásra, bizonylatolásra), továbbá az ekaerre és az online pénztárgépre vonatkozó rendelkezéseket. Az egyes adóigazgatási eljárások és az adókötelezettségek elmulasztása esetén alkalmazandó szankciókat is e törvény tartalmazza.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.


A 2018-as adóváltozásokról írt korábbi cikkeinket itt olvashatja el!

A 2018-as változásokról megismerheti a részleteket a HVG adókonferenciáján!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi dolgozó bér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyenlőtlen beosztás, szabadságszámítás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjjárulék II.

Széles Imre

tb-szakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X