Kormányinfó: változnak a SZÉP-kártya-szabályok, 24 havi munkaidőkeret a turizmusban, felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást

  • adozona.hu

A november 16-ai kormányülést követő kormányinfón Gulyás Gergely elmondta: turisztikai akciótervet fogadott el a kormány.

Mint mondta, azt látják, hogy a koronavírus nehéz évei után az idei jó év a turizmusnak, de ahhoz, hogy vidéken és fővárosban nyitva tudjanak tartani a szállodák és vendéglátóhelyek, támogatásra van szükség.

Változtatnak a SZÉP-kártya szabályain, eltörlik azon belül a különböző füleket (szálláshely, vendéglátás, szabadidő), ugyanazon célokra, de belső korlát nélkül lehet elhasználni az azon lévő összegeket korlátozás nélkül.

A turizmusfejlesztési hozzájárulást felfüggesztik 2022. október elseje és 2023. március 31-e között, a már befizetett járulék visszaigényelhető, aki még nem fizette be, annak már nem is kell. Ebben az ágazatban a munkaidőkeret 24 havi lesz.

Egy évvel, 2023. december 31-ig meghosszabbítják a kötelező szállásértékelési rendszer bevezetését.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva azt mondta: arról, hogy a gyermeket vállaló nőkre is kiterjed-e a korábban már felvetett szja-kedvezmény, december elején fognak tudni dönteni.

Az, hogy kitolják-e az otthonfelújítási programot 2023 utánra, szintén decemberben dől el.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag-elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Jogdíjból származó haszon megosztása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kottagrafika FEOR-szám

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs