hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Tb kiskönyv: mire jó és hogyan kell vezetni?

  • Széles Imre, társadalombiztosítási szakértő

Kapcsolódó jogszabályok


Mire jó a tb kiskönyv és milyen kötelezettségei vannak ezzel az igazolvánnyal kapcsolatban a foglalkoztatónak és a munkavállalónak? Összefoglaltuk.

A címben említett dokumentum – valódi nevén „Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról” – vezetésére vonatkozó előírásokat a kötelező egészségbiztosításról szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtását segítő 217/1997. (XII. 1.)kormányrendelet 37 §-ában találjuk (nem elírásról van szó, az ez év július 15-én hatályba lépett rendeletmódosítás helyezte át e szakasz alá az ezzel kapcsolatos szabályokat).

Az említett igazolványt a foglalkoztatónak kell kiállítani, illetve vezetnie. A kiállítás persze csak az első ízben létesített jogviszony esetében igaz, hiszen a munkavállalónak a további jogviszony létesítésekor át kell adnia a tb kiskönyvét.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs