hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szochokedvezmény: itt a válasz, mettől meddig lehet igénybe venni

  • adozona.hu

Gyakran merül fel kérdésként a szociális hozzájárulási adóból (szocho) igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatban, hogy egészen pontosan mettől meddig lehet az adott kedvezményt, adott munkavállaló után alkalmazni. A következőkben – a teljesség igénye nélkül – ezt tekintjük át.

A részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó, nem túl gyakran alkalmazott kedvezményt (2004. évi CXXIII. törvény (Pftv.) 8/B szakasza) a jogszabályban meghatározott számos feltétel megléte mellett legfeljebb 3 éven keresztül veheti igénybe a foglalkoztató.

A Pftv. 16/A  és 16/B paragrafusai szerinti megváltozott munkaképességű munkavállalókra vonatkozó kedvezménynek viszont nincs időbeli korlátja, mindaddig élhet vele a munkaadó, amíg a dolgozó érvényes rehabilitációs kártyája nála letétben van. Amennyiben a NAV a rehabilitációs kártyát visszavonja, erről értesíti a munkaadót. A foglalkoztató az értesítés átvételét követő naptól nem jogosult a kedvezményre.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben szólunk a munkáltatókat egyéb jogcímeken megillető kedvezmények igénybe vételének időtartamáról is.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close